AcasăNewsCobaii, inlocuiti cu romanii saraci!

Cobaii, inlocuiti cu romanii saraci!

De obicei, voluntarii sunt platiti cu 300 de lei pe luna, insa in functie de dificultatea testului, pot primi chiar si mai multi bani

Iubitorii de animale pot dormi de acum linistiti. Marile companii nu mai fac teste pe necuvantatoarele gingase si nevinovate, ci pe romanii saraci. In schimbul unui venit lunar de 300 de lei, muritorii de rand merg de bunavoie la o clinica din Capitala si accepta sa devina cobai pentru o companie ce incearca diferite chimicale pe pielea lor.

De obicei, voluntarii sunt platiti cu 300 de lei pe luna, insa in functie de dificultatea testului, pot primi chiar si mai multi bani

300 de lei – pentru unii inseamna pensia pe o luna intreaga, banii pentru mancarea copiilor sau poate singurul lor venit, iar pentru altii – bacsisul lasat chelnerului.

Compania Evic Romania are o clinica in apropiere de Palatul Parlamentului si mentioneaza pe site-ul oficial ca realizeaza studii pe oameni

Un lucru este cert: aceasta suma salveaza de la moarte mii de animale pe care companiile de produse cosmetice realizau teste de laborator.

Compania Evic Romania mentioneaza pe site-ul oficial ca realizeaza studii pe oameni

Bietele necuvantatoare au fost inlocuite cu romanii saraci, carora nu le pasa daca li se topesc ochii sau daca le cade parul si se umplu de bube, atata timp cat au ce pune familiei pe masa.

Iubitorii de animale de la PETA au postat pe site-ul lor imagini infioratoare, cu necuvantatoare mutilate de produsele cosmetice

O clinica din Capitala, ce reprezinta in Romania marea companie franceza Evic International, recruteaza voluntari pentru inovatiile in industria cosmetica. Totul este legal, cu acceptul voluntarilor.

Care sunt interesati de cei 300 de lei, si nu de descoperirile in domeniul sampoanelor antimatreata si rimelurilor ce ofera volum genelor.

Teste doar cu buletinul

Reporterii „National”, care s-au dat drept clienti au mers zilele trecute la Evic Romania, pentru a afla ce conditii trebuie sa indeplineasca un voluntar. „Vi se face un test psihologic si trebuie sa fiti inscris la un medic de familie. Nu e nevoie de adeverinta de la el, ci doar sa ne dati numele medicului. Nu e nevoie de alte analize. Veniti doar cu buletinul. Faceti testul si, la final, va dam banii”, ne-a precizat angajata de la Receptie. Medicul de familie este extrem de important in toata aceasta ecuatie, deoarece el este cel care, la o adica, raspunde de „cobai”. In conditiile in care voluntarul se imbolnaveste din cauza substantelor administrate pe parcursul testelor, el este cel care poate da o trimitere catre Dermatologie, Oftalmologie sau, de ce nu, Oncologie…

Salvati animalele! Lasati oamenii…

Zeci de organizatii din intreaga lume protesteaza vehement impotriva testarii produselor cosmetice pe animale, cea mai inversunata fiind PETA. Aceasta a publicat imagini socante, cu iepuri devorati de boli de piele, precum si de afectiuni oftalmologice. Animalele au murit in chinuri groaznice, conform celor de la PETA, dupa ce marile companii au testat pe ei produse cosmetice. Blana li s-a desprins, ochii s-au topit, iar unele produse au devorat carnea bietelor patrupede, pana cand acestea au sfarsit in agonie.

Asigurati pentru „posibile neplaceri”

Compania Evic ii linisteste insa pe voluntari, mentionand ca toate testele se fac in conformitate cu legea si sub stricta observatie a medicilor. De altfel, compania este si asigurata, fapt precizat chiar pe site-ul oficial: „Societatea este acoperita de o asigurare ce garanteaza raspunderea civila in ceea ce priveste voluntarii. Inainte de inceperea studiului, sponsorul (compania care comanda testele – n.r.) certifica existenta unei asigurari de raspundere civila, ce acopera consecintele ce privesc posibilele neplaceri rezultate din utilizarea produselor test in acest studiu”.

author avatar
Narcis Voica
6.165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger