Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Coalitie anti Facebook

Coalitie anti Facebook

Autor:

In timp ce Mark Zuckerberg era asteptat ieri in Parlamentul European, mai multe organizatii reunite au lansat o campanie pentru desfiintarea Facebook, care detine Instagram, Messenger si WhatsApp, sustinand ca reteaua sociala ”are prea multa putere asupra vietii si democratiei noastre”.

 

facebook 3 Coalitie anti Facebook

”Facebook ne urmareste peste tot, chiar si in viata reala”, denunta mai multe organizatii

Grupurile au creat un site si o pagina pe reteaua de socializare incriminata pentru a obtine sprijin pentru o petitie adresata Comisiei de Comert a SUA, cerand ca reteaua sociala sa-si scindeze serviciile si sa ”impuna reguli stricte pentru respectarea vietii private”.  ”Facebook si (directorul sau general) Mark Zuckerberg au acumulat o cantitate infricosatoare de puteri”, a spus coalitia pe site-ul sau. Membrii sai sunt miscarile Demand Progress, MoveOn, SumOfUs, Citizens Against Monopoly, Jewish Voice for Peace si Muslim Grassroots Movement. ”Facebook decide in mod unilateral ce informatii vad miliarde de persoane din intreaga lume in fiecare zi. Provoaca falimentul potentialilor concurenti pentru a-si pastra monopolul, ucigand inovatia si alegerea. Ne urmareste aproape oriunde navigam pe Internet, prin telefoanele noastre mobile si chiar si acolo unde mergem in lumea reala”, au denuntat acesti activisti. Gigantul social-media a ramas sub focul criticilor dupa izbucnirea ( la mijlocul lunii martie)  scandalului Cambridge Analytica, companie britanica legata de campania prezidentiala a lui Donald Trump, ce a folosit datele a 87 de milioane de utilizatori ai Facebook fara cunostinta lor. Facebook ”evolueaza intr-un mediu concurential in care oamenii folosesc aplicatiile sale, la fel si serviciile gratuite oferite de multe alte aplicatii. In medie, o persoana utilizeaza opt aplicatii diferite pentru a comunica si pentru a ramane conectata”, a reactionat un purtator de cuvant al Facebook.

retelei sociale.  La audierea sa in fata Congresului american, Zuckerberg a declarat ca nu are sentimentul ca Facebook, care numara peste doua miliarde de utilizatori,  se afla in situatia de monopol.


1 Comentariu la Coalitie anti Facebook

  1. Papu

    Lasa ca dupa 1 iunie jidaneii Chembrigi cu jidaneii Nsa si cu jidaneii Fakebook nu mai pot colecta date cu caracter personal ca platesc amenzi de miliarde la UE. Sa celebram anonimitatea in fata bizarilor!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!