AcasăNewsCoalitia anti-Ungureanu

Coalitia anti-Ungureanu

Inghesuit din toate partile de amicii sai de la guvernare, Razvan Ungureanu afla pe pielea lui cat de mult costa ”independenta” in politica.

Razvan Ungureanu plateste factura independentei politice

Figura specialistului preocupat doar de buna administrare a tarii si aflat deasupra oricaror patimi de partid s-a tuflit brusc dupa ce premierul Ungureanu a dat piept cu pretentiile financiare ale colegilor sai de coalitie. Respectiv cu cererile de alocare a unor bani din fondul de rezerva catre primariile pastorite de reprezentanti ai partidelor de guvernamant. Situatie in care trantirea initiala a usii in nasul liderilor coalitiei s-a dovedit a fi doar un mare fas, din moment ce PDL, UDMR si UNPR au obtinut de la Ungureanu banii ceruti.

Liderii maghiari ii aplica premierului Ungureanu acelasi tratament ca si lui Emil Boc

Odata pierduta prima partida, premierul s-a trezit acum ca aceeasi coalitie spune ”pas” la retrocedarea de complezenta a proprietatilor nationalizate, conform modelului cerut de CEDO. Institutie europeana care impune Romaniei sa rezolve problema retrocedarilor pana pe 15 iulie.

Partidele din coalitie isi vad de ale lor si nu mai pot de premier

Pedelistii isi vand scump voturile si sustinerea

Chiar daca Ungureanu s-a conformat, guvernul initiind un proiect care elimina retrocedarea in natura si limiteaza despagubirile (platite esalonat pe durata a 10 – 15 ani) la doar 15% din valoarea bunului confiscat, partidele din coalitie resping formula. UDMR a spus raspicat ca nu admite eliminarea retrocedarilor in natura, reprezentantii celorlalte minoritati in Parlament au decretat si ei ca nu vor vota ”legea dictata de CEDO” si ca ii doare in cot de termenul impus de respectiva institutie, iar PDL cere si el mai mult respect pentru dreptul de proprietate. Situatia ingrata in care a ajuns Ungureanu este sintetizata de Valeriu Turcan, fost consilier prezidential. Care il avertizeaza pe premier ca nu dispune de o cota de incredere suficienta pentru a-i aduce victoria in alegeri, ca urmare viitorul sau politic depinde foarte mult de PDL. Respectiv de sansa ca Ungureanu sa nu se lase ”devorat” de partidul condus astazi de Emil Boc.

Asocierea cu Basescu ii dauneaza premierului

Un studiu realizat de GeoPOL il avertizeaza pe Razvan Ungureanu asupra altei ”vulnerabilitati majore”: asocierea cu Traian Basescu, nu numai cu liderii PDL. Conform studiului, Ungureanu a gresit atunci cand  s-a ”balbait in plan administrativ” si cand a intrat prea ”timpuriu” in jocul politic. Solutia propusa de GeoPOL este ca Ungureanu sa intre intr-o ”confruntare principiala” cu Basescu, fapt de natura a-i evidentia  un ”profilul de administrator independent” si de a atrage, in viitorul sau partid, ”voci critice de calitate”.

author avatar
Simona Badulescu
421 afisari

2 COMENTARII

  1. A intrat in „cusca de lei infometati” si acum nu stie si nu poate sa ii „hraneasca” pe toti si in final „leii” o sa il manance pe el.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger