AcasăNewsCNSAS ACUZA: Irinel Columbeanu a fost TURNATOR al SECURITATII!

CNSAS ACUZA: Irinel Columbeanu a fost TURNATOR al SECURITATII!

CNSAS a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu.

Potrivit constatarilor facute de directia de specialitate a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), Irinel Columbeanu a fost colaborator al fostei securitati. Nota de constatare, precum si intreaga documentatie pe care s-a bazat intocmirea ei, a fost inaintata Colegiului CNSAS care au aprobat-o si a dispus introducerea unei actiuni in constatare a calitatii de colaborator al fostei Securitati, a lui Irinel Columbeanu.

Omul de afaceri a fost verificat in calitate de candidat la Primaria Capitalei, la alegerile locale din 2012. Se pare ca, potrivit constatarii CNSAS, fostul sot al Monicai Gabor a fost recrutat de fosta Securitate in 1980 si ar fi avut numele de cod „Ivanescu”. Irinel Columbeanu a dat, sub acest nume conspirativ, 118 note informative.

Dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia de contencios administrativ si fiscal, in 26 aprilie. Instanta nu a stabilit pana in prezent un termen pentru judecarea procesului dintre CNSAS si Irinel Columbeanu.

author avatar
Alina Costache
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger