AcasăNewsCNA vrea sa introduca Legea Gigi Becali

CNA vrea sa introduca Legea Gigi Becali

Reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului vor sa interzica difuzarea la TV a imaginilor cu persoane care executa o pedeapsa privativa de libertate.

De fapt, reprezentantii CNA vor sa modifice un articol din Codul audiovizualului conform caruia „este interzisa difuzarea de imagini sau de inregistrari cu persoane aflate in stare de retinere, arest sau care executa o pedeapsa privativa de libertate, fară acordul acestora, avand in vedere ca orice persoana acuzata sau cercetata pentru savarsirea unei infractiuni este prezumata nevinovata atat timp cat nu a fost condamnata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva”.

De acum inainte, cei de la CNA vor interzica difuzarea imaginilor cu persoane care executa o pedeapsa privativa de libertate fara acordul acestor persoane. Ar mai putea fi prezentate astfel de imagini doar daca ele demonstreaza un abuz sau interzicerea unor drepturi.

Totul a pornit de la ultra mediatizarea cazului Gigi Becali, in general, si de la celebrele imagini difuzate in urma cu cateva luni si in care afaceristul era prezentat in curtea penitenciarului, facandu-i-se masaj.

Reprezentantii CNA se tem ca, daca se va permite, in continuare, difuzarea de imagini cu detinuti fara acordul lor, „vom ajunge sa urmarim, ore in sir, ce fac Becali, Nastase si Fenechiu dupa gratii”.

In ciuda incercarilor celor de la CNA de a modifica regulamentul in vigoare, parerile sunt impartite chiar si in celebra institutie. Unii membri sustin ca imaginile cu detinuti ar trebui promovate in continuare, pentru ca ofera o perspectiva a modului in care se face reeducarea acestora, in timp ce altii sustin ca miza ar fi, de fapt, eliminarea lui Gigi Becali din prim planul televiziunilor. Nu in ultimul rand exista si voci care sustin ca detinutii nu mai au aceleasi drepturi ca persoanele libere si ar trebui sa apara in imagini televizate doar daca este vorba despre un abuz.

„Legea Gigi Becali” va fi timp de 30 de zile in dezbatere publica, urmand ca apoi sa fie supusa votului membrilor CNA.

author avatar
Cristi Ionita
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger