AcasăNewsCNA a redus a doua oara licenta OTV. Postul mai poate emite...

CNA a redus a doua oara licenta OTV. Postul mai poate emite doar pana pe 4 iulie!

Consiliul National al Audiovizualului a injumatatit din nou, marti, licenta OTV. Postul mai poate emite doar pana pe 4 iulie. Acesta este cea mai drastica sanctiune din istoria CNA.

Pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD), in afara perioadei de campanie electorala, membrii CNA au decis, marti, ca postul mai poate emite doar pana pe 4 iulie, potrivit Mediafax.

Sanctiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in perioada 29 martie – 8 aprilie. In aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru „viitorul presedinte al Romaniei” Dan Diaconescu, dar si la formatiunea politica pe care acesta o conduce – Partidul Poporului.

Decizia de sanctionare a OTV cu injumatatirea perioadei licentei televiziunii a fost aplicata in baza articolului 95 din Legea audiovizualului. Licenta audiovizuala a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, dupa ce, pe 27 martie, CNA hotarase deja injumatatirea licentei OTV (care ar fi expirat in mod normal pe 1 aprilie 2013). Astfel, in urma noii injumatatiri a licentei, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite pana pe 4 iulie, dupa cum au anuntat membrii CNA.

Prezenta, marti, la sedinta CNA, Andra Oprea, avocata OTV, a spus ca CNA a aplicat deja sanctiunea maxima posibila potrivit legislatiei audiovizualului, fapt pentru care ar trebui ca istoricul televiziunii sa fie luat de la capat, asa cum se intampla, de exemplu, in cazul permisului de conducere.

„Sunt perfect de acord cu ce spune doamna avocat. Dupa ce ajungeti la zero, reveniti pentru permis”, i-a raspuns Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA. El a atras atentia ca permisul auto poate fi retras, in anumite cazuri, permanent.

„Aseara, domnul Dan Diaconescu spunea ca sediul partidului se afla in sediul televiziunii OTV, clar si explicit, ceea ce este mai mult decat are nevoie un CNA pentru a-si da seama ce se intampla intr-o televiziune”, a mai spus Jucan, vorbind si despre „mita electorala” promisa de partidul lui Dan Diaconescu potentialilor alegatori. „Este un scenariu SF care apeleaza la credulitatea oamenilor. Cel mai grav mi este faptul ca in demersurile domnului Dan Diaconescu sunt adusi copii minori. Ati vazut cum strigau «Jos Basescu!» (intr-o transmisiune in direct din orasele in care Dan Diaconescu s-a intalnit cu sustinatorii sai, n.r). Nici nu cred ca au ei cunostinta de asa ceva”, a spus Jucan. „Statul de drept nu este respectat, copiii sunt adusi si impinsi in fata, oamenii sunt manipulati”, a mai precizat Jucan.

Vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, a spus ca in emisiunile si transmisiunile difuzate pe OTV in perioada 29 martie – 8 aprilie nu este incalcata numai prevederea in care este interzisa propaganda electorala in afara campaniei electorale. „Acest radiodifuzor incalca de multa vreme multe articole din lege si din Cod, dar si Constitutia Romaniei”, a spus Onisei. „Cred ca suntem tot intr-o situatie foarte grava, care, de fapt, sfideaza prevederile legii, sfideaza autoritatea CNA, dar, cel mai grav lucru, ii sfideaza pe insisi romanii, ba chiar si pe putinii telespectatori care au ramas la postul OTV”, a mai spus Ioan Onisei.

Ulterior, daca doreste ca OTV sa mai poata emite, Dan Diaconescu trebuie sa solicite CNA o noua licenta audiovizuala. De asemenea, OTV va fi obligat sa isi intrerupa programul obisnuit joi seara, intre orele 19.00 – 19.10 si sa difuzeze decizia CNA de injumatatire a licentei OTV si motivele care au stat la baza acestei hotarari luate de membrii Consiliului.

Pe 27 martie, membrii Consiliului decideau sanctionarea OTV cu reducerea la jumatate a licentei audiovizuale. Demersul a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in lunile noiembrie, decembrie 2011 si ianuarie 2012. In aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru “viitorul presedinte al Romaniei” Dan Diaconescu, dar si pentru formatiunea politica pe care acesta o conduce – Partidul Poporului, au concluzionat membrii CNA.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger