AcasăNewsClubul Reina din Istanbul, demolat

Clubul Reina din Istanbul, demolat

Autoritatile au daramat partial celebra discoteca de noapte unde a avut loc un atac terorist de Anul Nou, soldat cu 39 de morti si revendicat de ISIS. Municipalitatea a invocat nerespectarea regulilor de urbanism.

Reina a ramas inchis dupa masacrul din noaptea Anului Nou. Clubul, care era un principal loc de atractie a vietii nocturne din Istanbul, era frecventat de tinerii bogati, de celebritati din lumea fotbalului si a seriilor televizate turcesti, dar si de turisti straini. Municipalitatea a explicat intr-un comunicat cai ordinul de demolare a fost emis ”pentru ca anumite parti ale acestui loc de divertisment au incalcat regulementele de planificare urbana”. ”Distrugerea acestor parti a fost pusa in practica”, se mai arata in respectivul comunicat. Situat pe malul Bosforului, in partea europeana a metropolei turce, Reina a fost deschis in 2002 si era accesibil cu ambarcatiunile direct din stramtoarea Bosfor.

Dintr o veritabila perla de fite a Bosforului Reina a ajuns Ruina

Majoritatea victimelor atacului terorist din ianuarie au fost turisti straini. La ora locala 01.15, un agresor ce s-a dovedit ulterior un cetatean uzbec, a intrat inarmat cu un AKM in clubul Reina, deschizand focul, dupa ce a ucis doi oameni la intrare, strigand, potrivit martorilor, ”Allahu akbar”.

A doua zi, in 2 ianuarie, Statul Islamic a revendicat atacul, glorificandu-l pe ”soldatul Califatului” care a lovit ”celebrul club de noapte unde crestinii isi desfasurau sarbatoarea apostata”., ca raspuns la cerintele liderului ISIS de a lovi Turcia. Potrivit presei turce, proprietarul, Mehmet Kocarslan, vrea sa deschida un nou club de noapte, sub aceeasi denumire, dar in afara Turciei.

author avatar
Tudor Borcea
478 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger