AcasăNewsClasa pregatitoare ramane in invatamantul obligatoriu. Afla detalii!

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul obligatoriu. Afla detalii!

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul obligatoriu, ca parte a ciclului primar, pentru copiii incepand cu varsta de sase ani. Poate fi organizata fie in scoala, fie in gradinita, decizia urmand sa fie luata dupa consultarea parintilor.

Actuala legislatie nu se modifica, iar clasa pregatitoare se mentine obligatorie, incepand cu varsta de sase ani si face parte din ciclul primar de invatamant. Hotararea a fost anuntata miercuri de catre ministrul Educatiei, Eugen Pricopie. „S-a decis mentinerea clasei pregatitoare ca parte a invatamantului primar obligatoriu incepand cu varsta de sase ani”, a anuntat ministrul.

Totodata, Pricopie a anuntat ca se doreste ca aceasta clasa pregatitoare sa fie organizata „intr-un mod mai flexibil din punct de vedere al locului de desfasurare a activitatii”. Fie ca e organizata in scoala sau in gradinita, clasa pregatitoare va respecta acelasi curriculum, iar personalul care se va ocupa de copii va avea calificare pentru invatamant primar.

Asadar, parintii pot opta pentru gradinita sau scoala, urmand ca, dupa discutii cu reprezentantii unitatilor de invatamant in cauza, in functiile de spatiile special amenajate pentru clasa pregatitoare, sa ia o decizie.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger