AcasăNewsClasa politica are un nou jupan: Victor Ponta!

Clasa politica are un nou jupan: Victor Ponta!

Victor Ponta face si desface, in prezent, politica romaneasca

Chiar daca nu toata lumea realizeaza, clasa politica damboviteana are un nou jupan: Victor Ponta.

Victor Ponta face si desface, in prezent, politica romaneasca

Aparent deschis, dispus sa guverneze la vedere si gata oricand sa reinnoiasca juramintele de credinta facute liberalului Crin Antonescu, Victor Ponta este in realitate un politician calculat, constient ca a ajuns la comanda si hotarat sa innoade itele doar dupa vrerea lui. Domeniu in care da dovada de nebanuite talente, unul dintre acestea fiind abilitatea de a le da adversarilor suficienta franghie pentru a se putea spanzura singuri. Si exact asta face Victor Ponta, conform zvonurilor la zi, cu Crin Antonescu si liberalii care tin trena acestuia. Liberali care, neintelegand ca Ponta face toate jocurile, isi manifesta cu orice prilej tafna, convinsi fiind ca PSD-ul isi pericliteaza pozitia fara ei. Ei bine, PSD nu-si pericliteaza nimic, in schimb nemultumitilor din PNL este foarte posibil sa li se ia darul. Pana-n toamna, dupa cum se vorbeste mai nou.

Liberalii lui Antonescu pe faras, ai lui Tariceanu in fruntea bucatelor

Concret, noul scenariu vizeaza o rocada intre cele doua tabere liberale, operatiune in urma careia aripa Tariceanu va ajunge la bucate. Culmea, lucrurile se pot face extrem de simplu si sunt doar la mana premierului, care nu are nevoie de avizul nimanui pentru a-i remania pe actualii ministri liberali si a pune in locul lor alti penelisti, de-ai lui Tariceanu de aceasta data. Situatie in care Antonescu va tipa ca din gura de sarpe, dar degeaba, din moment ce Ponta ii va pastra pe liberali in guvern. Ceea ce inseamna si ca nu schimba structura politica a Guvernului, deci nici macar nu are nevoie de aprobarea Parlamentului, ci doar de semnatura presedintelui Traian Basescu. Ghici ghicitoare, o va capata sau ba? Cunoscand raspunsul corect, mai spunem ca da, va fi ceva deranj prin unele filiale ale PNL, dominate de oameni fideli lui Antonescu, dar nimic care sa nu poata aranja cu un post-doua date plocon protestatarilor. Iar multi dintre acestia ar fi de-a dreptul fericiti sa scape de gasca Rares Manescu, Dan Radu Rusanu si Relu Fenechiu, personaje despre care colegii spun ca s-au remarcat prin viteza cu care au imprumutat din aroganta lui Crin Antonescu. In fond, majoritatea penelistilor e satula pana peste cap de excesele liderului en-titre si doar accederea la putere, la remorca PSD-ului, l-a salvat pe Antonescu de la o debarcare rapida din fruntea partidului. Ca urmare, daca raman la putere iar Tariceanu bate palma cu Ponta, liberalii se vor bucura eventual ca au in sfarsit un prezidentiabil valabil nu numai in tara, dar si peste hotare. Adica acolo unde Antonescu s-a facut deja de cacao, in lunga vara fierbinte din 2012. Iar ca Antonescu ar avea ceva hibe din constructie a recunoscut-o deja Victor Ponta, care i-a recomandat liberalului, cu toata prietenia, sa purceada urgent la construirea si prezentarea ”profilului sau de presedinte”. Indemn care, implicit, inseamna ca Antonescu nu a prea dat dovada, pana acum, de calitati care sa-l recomande pentru prima functie in stat. Si asta spre deosebire deTariceanu, care se bucura de o buna perceptie publica si are prestanta necesara acestei functii de prim rang.

UDMR-ul isi ia si el revansa

Constient ca nu trebuie sa ramana la mana liberalilor, fie ei ai lui Tariceanu, Ponta merge cu planurile mai departe si, odata scapat de Antonescu & Comp., vrea sa-i aduca pe udemeristi in guvern. Miscare convenita de ambele parti, inainte de alegeri, dar blocata de Crin Antonescu. Nu din cauza ca-i dadea nationalismul pe dinafara, ci din grija pentru pielea proprie, constient fiind ca prezenta UDMR-ului in guvern intarea PSD-ul si subrezea pozitia PNL-ului, caruia oricand i se putea arata usa. Uitand ca de ce ti-e frica nu scapi, Antonescu a reusit doar sa-si ridice ungurii in cap, pierzand astfel din start si cateva procente la prezidentiale. Ceea ce, culmea, il va ajuta tot pe Ponta, care va putea negocia mult mai usor cu udemeristii dornici sa-i plateasca liberalului polita. Iar daca parlamentarii liberalii trecuti de partea lui Tariceanu nu vor asigura guvernului refacut confortul necesar, se spune ca pedelistii ar fi de acord sa dea si ei o mana de ajutor, sprijinindu-l cu votul lor din Parlament.

[poll id=”440″]

author avatar
Simona Badulescu
1.796 afisari

2 COMENTARII

  1. DA DE FAPTU’ CA PONTA STA IN GENUNKI IN FATA FMI NU SCRIETI NIMIC,CUM SA PERMITI TU CA PRIM MINISTRU ALES DE ROMANI: CLAUZELE ABUZIVE ALE BANCILOR SA RAMANA IN VIGOARE CA VREA FMI!?,SI CONTINUAREA POLITICILOR INCEPUTE DE BOC&MRU??!. PAI DE ASTA LA ALES POPORU”?,SAU SA SCHIMBE LUCRURILE ASTEA?.UNGARIA SI BG.AU IEFTINIT CURENTU’ SI GAZU’,NOI LE-AM SCUMPIT NEJUSTIFICAT CA ASA VREA FMI! CU 10%, NU VA E RUSINE SA-L LAUDATI?-UN INCOMPETENT CU IFOSE,SA SE ANGAJEZE PROCUROR SA MAI SCAPE INFRACTORII DE PUSCARIE,CA VAD CE LEGI AVEM!:AUZI SA MEDIEZE VIOLU’ CU VICTIMA OBLIGATORIU!,EI NU VAD CA STRAINI CARE NE-AU DAT CODURILE CIVIL SI PENAL ISI BAT JOC DE NOI SI NU TTREBUIE ADOPTATE??!

  2. Un trio garantat… de stat

    La câteva zile după ce a fost numit ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu a declarat, într-un cotidian central, că CFR Călători trebuie privatizată. „Prima dată trebuie să modificăm subvenţia, de la cea pe tren/ kilometru, să trecem la călător/ kilometru. Sunt multe trenuri care merg goale şi încasează subvenţia astăzi. Bineînţeles, această trecere nu poate fi făcută brusc, pentru că există şi nevoia unor transporturi sociale”, a afirmat Relu Fenechiu. Imediat după această declaraţie, ministrul Transporturilor a numit în fruntea companiei CFR Călători pe Valentin Dorobanțu, care este tocmai finul lui Costel Comana, patronul firmei private de transport feroviar de călători „Regiotrans” Braşov. De fapt, Valentin Dorobanțu şi Iosif Szenteș – fost director adjunct al CFR Călători – au ajuns în compania de stat tocmai de la Regiotrans, iar împreună au elaborat noul mers al trenurilor, care promovează interesele celor trei mari operatori feroviari privaţi de transport persoane – „Regiotrans” Braşov, „Transferoviar Călători” Cluj-Napoca şi „Servtrans Invest” București. Ultimele două societăţi fac parte din grupul care gravitează în jurul afaceristului gălăţean Gruia Stoica. În plus, Relu Fenechiu l-a susţinut și pe Cristian Ghib – fost director general la CFR Infrastructură SA – să ajungă secretar de stat la Transporturi. Practic, trioul Fenechiu-Ghibu-Dorobanțu este artizanul acestui proiect de Hotărâre privind modul de subvenţionare a transportului feroviar de călători.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger