AcasăNewsClanul Fillon nu scapa de ancheta

Clanul Fillon nu scapa de ancheta

Penelope Fillon ar fi muncit prin absenta pentru 900.000 de euro

Parchetul national financiar (PNF) francez a anuntat ieri ca va continua cercetarile in ancheta privind functiile fictive pe care le-ar fi ocupat sotia lui Fillon, Penelope, ca asistenta parlamentara. Candidatului dreptei (Republicanii) a sarit denuntand un ”act de comunicare care alimenteaza o telenovela mediatica”.

Penelope Fillon ar fi muncit prin absenta pentru 900.000 de euro

Elemente ale anchetei ”nu permit sa luam in considerare, in stadiul actual, o clasare a procedurii”, a anuntat ieri procurorul PNF Heliane Houlette , adaugand ca ”investigatiile vor continua, deci”, dupa ce a primit raportul anchetatorilor Oficiului central de lupta impotriva coruptiei, infractiunilor financiare si fiscale (Oclciff), in cadrul acestei anchete. Ea a fost deschisa in 25 ianuarie si priveste fapte ”susceptibile sa fie calificate drept deturnare de fonduri publice, abuz de bunuri sociale si ascunderea acestor delicte, privindu-i in special pe domnul si pe doamna Fillon”. Situatie care va atarna greu in toata perioada campaniei lui Fillon, aflat si in scadere in sondaje. Antonin Lévy si Pierre Cornut-Gentille, avocatii sotilor Fillon, au acuzat PNF ca ”si-a depasit competentele” si a incalcat ”principiul separarii puterilor”, anuntand ”public si fara justificare” continuarea acestei anchete , ”violand secretul anchetei” la cateva saptamani de primul tur al prezidentialelor. Saptamana trecuta, aparatorii au cerut PNF sa abandoneze  aceasta ancheta, dupa dezvaluirile saptamanalului Canard Enchaine. ” Afacerea Fillon”, numita si ”Penelopegate” a inceput in ianuarie, dupa ce revista franceza a dezvaluit ca doamna Fillon a primit peste 900.000 de euro brut ca atasat parlamentar si colaborator al publicatiei ”Revue des deux Mondes”, fara dovezi ale unor prestatii reale. 84.000 de euro brut ar fi primit si cei doi copii ai sotilor Fillon, Charles si Marie, (in perioada 2005-2007) ca asistenti parlamentari ai lui Fillon, cand acesta era senator.

Macron: Colonizarea, o crima impotriva umanitatii

Intr-un interviu acordat  postui  de televiziune algerian Echourouk News, fostul ministru al Economiei a criticat in cei mai duri termeni colonizarea franceza si politica dusa de Hexagon in Alger: ”O crima impotriva umanitatii si o barbarie”. ”Trebuie sa ne privim in fata si sa prezentam scuze celor impotriva carora am comis aceste gesturi”, a spus Macron, in premiera pentru un politician francez. Dreapta si extrema dreapta franceze au reactionat imediat. ”Rusine lui Macron ca insulta Franta” (Republicanii). ”Inainte vreme, Macron gasea aspecte pozitive in colonizare. Asta inseamna ca nu are coloana vertebrala, spuen doar ce vor altii sa auda”, a spus Francois Fillon, in timp ce Frontul National (Le Pen) l-a acuzat pe ”candidatul elitelor, bancherilor” ca denigreaza Franta in strainatate si mai aspira sa o si conduca”. Intre timp, un nou sondaj (Cevipof-Ipsos-Sopra Steria) publicat ieri arata ca liderul FN, Marine Le Pen, ar conduce in primul tur al alegerilor prezidentiale franceze (26%), in fata lui Emmanuel Macron (23%) si Francois Fillon( 18,5%)

author avatar
Tudor Borcea
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger