AcasăNewsCiutacu TV o da pe ciordeli si ifose nationale

Ciutacu TV o da pe ciordeli si ifose nationale

Nu imi dau seama cand e bine sa ma uit la postul ala de televiziune cu patron care iese din discretia lui suparatoare doar cand se apasa pe buton. Depinde care buton. Si depinde cine apasa. Ma mai uitam, candva, ca sa ma amuz de burtierele cu titluri prapastioase, care bagau spaima in babele din cartier. Apoi, a mai fost o vreme cand vorbea Andreea Cretulescu si dadeam sonorul la maximum, doar de dragul de a enerva lumea care credea ca e o alarma pornita la vreo masina.

Dupa mine, punctul maxim de amuzament il constituia o emisiune despre care realizatorul ei, Ioan Korpos, credea ca ar fi talk-show. Nu stiu daca acum mai exista in grila. Pe gradene se inghesuiau zeci de pensionari care vociferau, iar Korpos zicea ca face o emisiune despre pensii. Nu se intelegea nimic, dar cred ca asta era si scopul, vrajeala si tulburare de minte, pentru ca  pensiile nu tineau cont de neputintele realizatorului.

Unde-s itarii de presa?

Pe Korpos l-am vazut, din greseala, miercuri seara. Venise sa-i aduca Irinei Loghin diploma de „invitat de suflet”, pentru ca tot implinea 80 de ani. Irina Loghin, nu Korpos. Atatea trucuri ieftine de vanzator de iluzii, cu emotii ce nu se pot descrie in cuvinte, dar nici oamenii care se ocupa de decoruri nu le pot desena, nici Tatulici nu avea. Ciutacu patrona lacrimile Irinei Loghin si tanguiala lui Fuego de la inaltimea papionului. Daca tot era sarbatoare cu iz de un ceva national, putea sa-si asorteze papionul cu o bunda din piele de oaie sau cu un ilic. Sau cu niste cioareci impodobiti cu gaitane. Neinspirat. Cel putin la fel de neinspirat ca in momentul cand, cu o zi inainte, i-a trecut prin cap sa faca o emisiune despre protocoalele secrete incheiate intre Parchetul General al lui Augustin Lazar si Procuratura Generala a Federatiei Ruse, fara sa mai precizeze sursa de inspiratie. Ciutacule, mare ziarist cu deontologeala atarnand la papion, protocoalele alea au fost scoase la lumina de colegul si amicul meu Catalin Tache. El a rascolit dupa ele, nu Korpos, bunaoara. Ai uitat sa zici „mersi, baieti!”, ne dadeam noi seama ca-i multumesti lui Tachita, nu lui Fuego sau Irinei Loghin. Si-ti mai zic ceva, „informatii din spatiul public”, cum le-ai botezat tu, inseamna ziarul National. Punct. Nici pe asta nu l-ai citat, ‘ti-ar ciordeala de ras sa-ti fie! Mai bine ramai la emisiuni cu rapsozi, cu ocarine si cobze, e mai simplu. Dar vino cu itari de presa pe tine, ca sa te recunoastem. ‘aidi pa!

author avatar
Valentin Boeru
1.864 afisari

2 COMENTARII

  1. De cand chioru s-a despartit de amanta Udea Nutica din Costa Rica, antenele nu mai au material de sfada. Deci indoaie vinu cu apa..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger