AcasăNewsCiupitura de fund, amenda de pana la 10.000 de lei

Ciupitura de fund, amenda de pana la 10.000 de lei

Orice gest obscen te lasa cu portofelul gol

Barbatii sunt in pericol de a ramane cu portofelele goale dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial si a intrat, astfel, in vigoare legea privind comportamentul de hartuire. Conform noilor reglementari, hartuirea sexuala si hartuirea psihologica vor fi sanctionate cu amenzi de la 3.000 de lei pana la 10.000 de lei.

Orice gest obscen te lasa cu portofelul gol

Femeile care sunt fluerate pe strada sau apostrofate cu un limbaj injurios, ciupite sau carora le sunt adresate cuvinte urate se pot adresa, conform noi legi, oricarui politist sau ofiter din cadrul Jandarmeriei sau a celor din Politia de Frontiera, dupa caz, dar si poltistilor locali. In urma semnalarii unor aspecte si constatarea lor de catre organul abilitat, acestia sunt obligati sa constate si sa sanctioneze persoana care a savarsit fapta, contraventia, cu amenzi care incep de la 3.000 de lei si in functie de gravitate pot ajunge pana la 10.000 de lei.

Incalcarea interdictiilor privind hartuirea, hartuirea sexuala sau hartuirea psihologica ”constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 10.000 lei, daca fapta nu a fost savarsita in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerata infractiune. Este interzis orice comportament de hartuire, hartuire sexuala sau hartuire psihologica definite conform prezentei legi, atat in public, cat si in privat”, prevede un nou articol introdus in privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati.

Ce se intelege prin comportament de hartuire

”Situatia in care se manifesta un comportament nedorit, legat de sexul persoanei, avand ca obiect sau ca efect lezarea demnitatii persoanei in cauza si crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor sau jignitor”.

Ce este hartuirea sexuala

”Situatia in care se manifesta un comportament nedorit cu conotatie sexuala, exprimat fizic, verbal sau nonverbal, avand ca obiect sau ca efect lezarea demnitatii unei persoane si, in special, crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor sau jignitor”.

Ce este hartuirea psihologica

”Orice comportament necorespunzator care are loc intr-o perioada, este repetitiv sau sistematic si implica un comportament fizic, limbaj oral sau scris, gesturi sau alte acte intentionate si care ar putea afecta personalitatea, demnitatea sau integritatea fizica ori psihologica a unei persoane”.

author avatar
Ramona Feraru
497 afisari

1 COMENTARIU

  1. ROMANIA TARA DE RASUL LUMII
    DAR COMPROMITEREA VIITORULUI POPORULUI ROMAN DE CATRE NAROZII SI TICALOSII CARE SE PRETIND CONDUCATORII TARII CAND SI CU CAT TREBUIE SANCTIONATA…..????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger