AcasăNewsUPDATE Circulatie feroviara afectata in statia Ploiesti Vest. O pasarela a cazut pe...

UPDATE Circulatie feroviara afectata in statia Ploiesti Vest. O pasarela a cazut pe linii

Incidentul s-a produs miercuri dimineata. La momentul de fata, sunt mai multe trenuri de calatori blocate temporar.

UPDATE 3 – Un nou mesaj dinspre CFR indica faptul ca „la ora 12.40 s-a reluat circulatia cu locomotive Diesel si pe firul II Ploiesti Vest – Ploiesti Sud si pe liniile 3-4-5 din statia Ploiesti Vest. Echipele feroviare actioneaza in continuare pe firul I pentru scoaterea partilor deja taiate din pasarela, dupa care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparatii la instalatiile de alimentare cu energie electrica. Operatiunile de debitare si inlaturare a elementelor metalice desprinse din componenta pasarelei s-au finalizat pe firul II.”

UPDATE 2 – Circulatia in zona s-a reluat partial, anunta reprezentantii companiei de transport feroviar. Se folosesc locomotive Diesel. „CFR SA a redeschis incepand cu ora 12.00 firul II pe distanta Brazi – Ploiesti Vest – Buda pentru circulatia cu locomotive Diesel a trenurilor. Mentionam faptul ca, locomotivele Diesel vor fi atasate la trenurile inscrise in circulatie de catre operatorii de transport feroviar”, se precizeaza intr-o informare din care calatorii afla si ca se continua eforturile pentru realimentarea electrica, dupa ce, in cadere, pasarela metalica a afectat firele de contact.  „In statia CF Ploiesti Vest echipele feroviare au finalizat pe firul II operatiunile de debitare si inlaturare a elementelor metalice desprinse din componenta pasarelei, in prezent se actioneaza pe firul I pentru scoaterea partilor deja taiate din pasarela, dupa care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparatii la instalatiile de alimentare cu energie electrica”, transmit oficialii companiei, via Facebook.

UPDATE – Cum circulatia trenurilor in zona mentionata continua sa fie blocata, oficialii CFR au cautat sa gaseasca solutii la problema aparuta.

Conform mesajului postat pe pagina de Facebook a CFR Infrastructura, „in vedere asigurarii continuitatii in circulatia trenurilor afectate de prabusirea pasarelei metalice care sustine conducta locala de apa reprezentantii companiilor feroviare au luat urmatoarele masuri:

♦ transbordare auto intre statiile Ploiesti Sud-Buda cu autocare puse la dispozitie de CFR SA si dirijarea fluxului de calatori de catre personalul operatorilor de transport feroviar de calatori

♦ interventia personalului specializat pentru debitarea si inlaturarea elementelor metalice desprinse din componenta pasarelei si eliberarea liniilor de cale ferata

♦ asigurarea conditiilor in teren pentru accesul utilajelor si a personalului de la SC Electrificare pentru interventii la instalatiile de alimentare cu energie electrica”.

–––

Caderea pe liniile de cale ferata – cinci la numar – a unei pasarele metalice prin care trecea o conducta de apa a Ploiestiului a cauzat si ruperea firelor de contact care furnizau energie electrica locomotivelor. Situatia a dus la oprirea circulatiei feroviare prin statia Ploiesti Vest, anunta CFR Infrastructura, reprezentantii companiei precizand, insa, ca „aceasta pasarela nu se afla in administrarea/intretinerea CFR”.

Se cauta solutii pentru remedierea problemei. Insa pana atunci, e bine sa tineti cont de faoptul ca, din cate anunta reprezentantii companiei de transport feroviar, trenurile oprite temporar urmare a acestei situatii neprevazute sunt:

– 16032 (Brasov-Bucuresti) – stationeaza in Ploiesti Vest

– 15124 (Slanic – Ploiesti Vest) – stationeaza in Ploiesti Vest

– 1644 – (Baia Mare-Bucuresti Nord) stationeaza in Buda

– 15531 (Bucuresti – Brasov)- stationeaza la intrare in Ploiesti Vest

– 1631 (Brasov-Bucuresti) – stationeaza la intrare in Ploiesti Vest

– 3001 (Bucuresti – Brasov) – stationeaza in Campina

sursa foto: Facebook/CFR Infrastructura

358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger