AcasăNewsCircul Oltchim, punct si de la capat

Circul Oltchim, punct si de la capat

Decizie. Premierul Victor Ponta il acuza pe Dan Diaconescu de inselaciune si va sesiza organele de cercetare penala

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a anuntat aseara ca negocierile privind privatizarea Oltchim au fost sistate,  intrucat Dan Diaconescu nu a demonstrat ca are bani pentru achitarea  contravalorii pachetului de actiuni de 54,8%.

Decizie. Premierul Victor Ponta il acuza pe Dan Diaconescu de inselaciune si va sesiza organele de cercetare penala

Dupa ce intrase dimineata la negocieri in sediul Ministerului Economiei, Diaconescu a iesit pe la ora 11.00, anuntand ca negocierile au fost intrerupte, acuzand autoritatile de lipsa de transparenta. Negocierile au fost reluate, apoi intrerupte din nou la ora 12.30, deoarece Diaconescu nu a prezentat dovada ca are cele 45 de milioane de euro pentru pachetul de actiuni de 54,8% de la Oltchim. La ora 14.45, avocatul lui Diaconescu anunta ca achitarea banilor poate astepta pana in 2013. La ora 15.30, Diaconescu a aruncat o „petarda”, sustinand ca ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, i-ar fi cerut scuze, pentru tratamentul la care ar fi fost supus patronul OTV. Pe la ora 16.00, Diaconescu a plecat la banca sa aduca acei saci cu bani pe care i-a promis pentru achitarea salarilor muncitorilor de la Oltchim. La ora 18.30 s-a intors cu o masina in care se aflau banii si, dupa ce initial i s-a interzis accesul in institutie, a fost lasat sa intre.

Planul B: repornirea combinatlui

La ora 20.20, ministrul Daniel Chitoiu a iesit din minister anuntand ca negocierile nu-si mai au rostul, deoarece Diaconescu nu a facut dovada ca are fonduri pentru achitarea  contravalorii pachetului de actiuni de 54,8%. Premierul Victor Ponta a declarat aseara la ora 20.40 ca privatizarea Oltchim a esuat si a anuntat planul B: repornirea combinatului, plata salariilor restante si relansarea licitatiei pentru privatizarea Oltchim. Pe de alta  parte, Dan Diaconescu a fost acuzat de inselaciune de Ponta, care a avertizat ca va  sesiza organele de cercetare penala.

author avatar
Arpad Dobre
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger