AcasăNewsCiorbea, in concediu in State pana pe 30 octombrie. Ce se intampla...

Ciorbea, in concediu in State pana pe 30 octombrie. Ce se intampla cu petitiile pe OUG

In cursul acestei zile, atat reprezentantii PNL, cat si ai USR care au mers la sediul Avocatului Poporului pentru a-i cere sa sesizeze CCR cu privire la Ordonanta de Urgenta privind legile Justitiei – fiind singurul care poate ataca la Curtea Constitutionala OUG 92 cu o exceptie de neconstitutionalitate – au aflat ca Victor Ciorbea e in concediu.

Mai exact in prima zi a unui concediu de doua saptamani. Nemultumirea majora a celor doua formatiuni de Opozitie a fost cauzata, insa, de lipsa delegarii unor atributii esentiale in cazul de fata. In speta, aceea ca Victor Ciorbea „nu a delegat atributiile pentru sesizare de neconstit, ceea ce inseamna ca timp de doua sapta institutia Avocatului (Poporului -n.n) in statul roman are obloanele trase”, din cate a subliniat liderul USR, Dan Barna. “Consideram ca este absolut o sfidare de nepermis, inacceptabila, si ca din acest punct de vedere cred ca s-a umplut paharul cu dl Victor Ciorbea in functia de Avocatul Poporului (…) nu si-a delegat atributiile pe perioada acestui concediu catre un adjunct”, a sustinut si purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca.

In replica, pe pagina de Facebook a Avocatului Poporului a aparut un mesaj din care opinia publica afla faptul ca Victor Ciorbea „precizeaza ca perioada concediului de odihna, pe care il efectueaza in Statele Unite ale Americii ( 17-30 octombrie 2018) a fost programata in urma cu 6 luni, iar biletele de avion si serviciile hoteliere au fost achitate in data de 2 septembrie 2018”.

Cat despre sesizari, se mentioneaza urmatorul aspect: „referitor la solicitarile de formulare a unei exceptii directe de neconstitutionalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirma ca toate petitiile avand acest obiect, (sic!) sunt analizate de catre specialistii Biroului contencios constitutional si recurs in interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenti, jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei, Curtii Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat in materie, precum si concluziile Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), dupa care urmeaza a fi luata o decizie.”

136 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vai,cum si-a permis ciorbeea sa plece in co,ca nu este la concurenta cu mutalakul ce il depaseste cu mult,dulapul mergator este in co non stop.In doua saptamani se scufunda universul,ue se va destrama,planeta va pleca inspre alt soare.Nu a de legat pe nimeni,cum si-a permis,sa fie mazilit,acum nu cand se va intoerce caci pana atunci se uita pentru ce a fost solicitat sau vor apare altele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger