AcasăNewsCiolos se vede presedinte. Pe bune?

Ciolos se vede presedinte. Pe bune?

Fostul premier socoteste gresit rezultatele referendumului

Intr-o tara in care zilnic se intampla numai Dragnea, cu procesele si razboaiele lui, mai rar Orban, caci de partidul lui nu se aude ceva decat daca se ciomageste intern sau daca naste Alina Gorghiu, ei bine, intr-o astfel de tara plictisita de bunastarea din reclame si de zambetul lui Iohannis, aparitia lui Dacian Ciolos nu poate decat sa bucure peisajul. Este precum raza de soare care imbratiseaza bucile nudistilor, este ploaia care racoreste nuditatile integrate in absolut si geamatul de infiorare din filmele cu patratel rosu. Suficiente motive, cred eu, ca Dacian sa ajunga presedinte.

Fostul premier socoteste gresit rezultatele referendumului

El, Dacian, este singurul candidat fara pretentii. A, ca a spus ca va intra in cursa electorala numai daca va considera ca va ajuta opozitia sa castige scrutinul nu inseamna ca ar fi pus vreo conditie. Iar asta, dintr-un singur motiv, pentru ca opozitia nu exista. Asa ca, treaba lui pe cine ajuta.

Modernizare prin circ

Ciolos vrea ca alegerile prezidentiale din 2019 sa fie castigate de fortele politice care duc spre modernizarea tarii. Ceva nou aici? Nu. Asta este o fraza care nu lipseste din discursul niciunui candidat. Toti vor asta. Partea proasta este ca nimeni nu stie care ar fi fortele astea. PMP nasit de Traian Basescu nu este luat in seama nicicand, e doar umplutura la vot cand se anunta vreo motiune de cenzura si, chiar si atunci, efectul este nul. Oricata imaginatie as avea, nu vad partiduletul asta facand altceva decat figuratie politica. Nu cred ca poate mai mult decat sa-l scape din lesa pe Basescu in fata microfonului, pentru vreun recital de ironie ieftina si vulgara, cu iz de port. Mai rau decat PMP, USR inca nu a aflat ca nu are o doctrina prin care sa se impuna, ci doar o insiruire de opinii pe care le flutura cu orice prilej. Si apoi, sa crezi ca USR poate conduce Romania spre modernizare e deja prea mult. Circul pe care il face aproape zilnic in Parlament are legatura doar cu femeia cu barba si copilul cu doua capete, piesele de rezistenta ale oricarui iarmaroc de la marginea targului.

Taranie politica

Nici la PNL situatia nu e mai grozava. Il tine in viata doar traditia numelui si faptul ca il sustine pe Klaus Iohannis la prezidentiale. In rest, partidul se zbate intre puciuri, intre sanctiuni cu eliminarea de pe listele de europarlamentare si intre ciomagelile pe care Orban le promite razvratitilor. PDL-ului care i-a ingrosat randurile nu i s-au dizolvat naravurile si tupeul, iar trasul la coaste in registrul „care pe care” ramane strategia afirmarii. Pe de-o parte e bine. Este tot ce ii lipsea lui Iohannis ca imagine pentru a se compromite si mai mult, sa fie sustinut de un partid care nu a facut nimic. Decat vocalize si taranie politica.

Simpla socoteala

Nu prea vad pe cine ar conta Dacian Ciolos in drumul lui catre Cotroceni. Crede, probabil, ca formatiunea inventata de el ar fi cea mai buna solutie. Dar pentru asta e nevoie sa castige o pozitie foarte buna la europarlamentare si tra-la-la. Aceleasi vorbe pe care le-au spus si altii, in speranta ca tin lumea in sala pana incepe filmul. Nu sunt foarte sigur ca Dacian Ciolos stie tot timpul ce spune. Imediat dupa referendum, i-a felicitat pe toti cei care s-au opus modificarii Constitutiei, prin neprezentarea la urne. Atitudine civica sanatoasa, oamenii au spus ca nu doresc sa fie inselati si manipulati inca o data de politicieni. Plus alte basme de adormit vigilenta. Julien, uite cum facem, caci deja ma plictisesti cu aiurelile astea. Chiar nu ma intereseaza cati au venit la vot. Vezi insa ca peste 3,5 milioane dintre participanti s-au pronuntat pentru casatoria intre un barbat si o femeie. Socotit altfel, e clar ca nu vor vota pentru tine la prezidentiale, caci nu le place ca Europa promovata de tine sa hotarasca in casa si in patul lor. Mai adauga cel putin doua milioane care au aceeasi opinie, dar care nu au mai ajuns la vot. Trage linie si aduna. Iti spun eu ce-ti da. E handicapul de cateva milioane cu care pleci la alegeri. Vezi ce simplu se socotesc vorbele in cifre?

author avatar
Valentin Boeru
2.584 afisari

11 COMENTARII

  1. Este simplu,daca stapanii Coloniei se hotarasc sa-l numeasca guvernator general,ca si pe mutalak,va ajunge,nu conteaza cu ce mijloace si metode.

  2. E o sfidare la adresa poporului asta, ca mai marii ueriei nu sunt capabili, macar, sa ne minta frumos…Dupa Dulapau, individ „penal” pana-n fibra, capos, marginit si nesimtit, sa-l dezgropi, acum, pe Ciolos si sa ni-l prezinti ca proaspat candidat, de parca n-am fi trait aici cand cara asta cu carca la Bruxelles tot ce-i cereau aia, ba si ce mai gasea el prin camarile tarii, sa se faca inghitibil chiar si de nepopularii europeni…Acum, ce sa zic, e nasol cu biocotul,ca nu e deloc democratic, mai ales cand utilizezi Divizia Dezinformare si Manipulare, dar, sa folosesti sondaje mincinoase si „deontologi” statuti numai ca sa impui in mentalul public o martoaga moarta si ingropata de trei ani, cum o fi, democratic, sau o imensa bataie de joc?!

  3. Ce suntem indemnati sa intelegem ? 1. Sa NU credem ca USR si MRI pot conduce Romania spre modernizare , modernizarea si lumina vin de la sursa cu care am fost blagosloviti in decembrie 2016 , stati la locurili voastre , ofiliti-va voiosi si intrati pana-n gat in mocirla . 2. Johannis se compromite cu PNL , ar face bine sa se bazeze pe ecologisti . 3. Cei 3,5 milioane care au votat DA la referendumul organizat de CpF , musai sa NU il voteze pe Ciolos pentru ca familia traditionala prevede ca un barbat roman nu trebuie sa se casatoreasca cu o frantuzoaica , sa nu se pomeneasca in casa si patul lor cu coana Europa , nu ar fi mai buna duduia Euroasia ce miroase a levantica ? 4. In afara de cei 3,5 milioane de ostasi fideli , mai sunt 2 milioane de impiedicati locomotor care nu au ajuns la vot , doar bolboroseau si il blestemau pe Ciolos . 5 Tragem linie si adunam : Analiza cu DACA si cu PARCA , cu rezultat stiut ca in sondajele abracadabra ale lui Palada ( n-a gresit decat cu vro 14% rezultatul final al referendumului ). Nimeni nu este oprit sa se joace cu statisticile si sa socoteasca alandala vorbe in cifre , problema grava este calitatea articolului ce nu poate pacali si intruni exigentele nici macar ale electoratului cu 4 clase primare . 6 . E o vorba veche , romaneasca : DE CE ITI ESTE FRICA , D-AIA NU SCAPI !

    • Ai rezumat perfect, chiar daca nu-ti dai seama cum ti-a reusit! Exact asta spuneam si noi, ca nu are importanta ce vor romanii, ca sunt „ostasii” referendumului, ca sunt impiedicatii locomotor (desi, daca ii aduni, nu prea mai iese Ciolos, asa ca grija voastra e sa-i „impiedicati” in continuare), ca sunt „obositi” dupa concerte sau mitinguri anti, ca securitatea lucreaza si daca vor pune in geam un cal mort, el o sa iasa, cu sprijinul „popularilor” si „nepopularilor”, al neomarxistilor si al „progresistilor, toti sustinatori de libertati limitate de libertinajul serviciilor de oriunde…Pa si nu te mai stradui, iti iese invers (Upssss!)

  4. POPORUL ROMAN ESTE UN POPOR DE SINUCIGASI A DEMONSTRAT ASTA IN SUTE DE ANI DE EXISTENTA. ARE IN GENA SA NARAVURILE SI CULTURILE; HOTIEI, TRADARII, CURVASARIEI, LACOMIEI, URII, UCIDERII, ETC SEMENILOR SAI. TOATE ACESTE NENOROCIRI, PENTRU CARE NU EXISTA LEAC, SUNT ACUMULATE DE LA POPOARELE MIGRATOARE, COTROPITOARE CARE AU INVADAT IN ISTORIA TIMPULUI, VREMELNIC ACESTE TINUTURI PAMANTESTI ALE ROMANIEI. POPORUL ROMAN ESTE PE CALEA DISPARITIEI SALE DEFINITIV SI IREVOCABIL, CA SI ALTE CIVILIZATII DISPARUTE PENTRU CA S-AU COMPORTAT, DEVORAT CA; SACALII, RECHINII, HIENELE, ETC

    • GRADINITA MAICULITEI DOMNULUI(cum spunea Sf. Papa Ion Paul al2a dipa ce a pupat si binecuvantat pamantul României ) dainuieste vecinic!

  5. Un alt măscărici ,trădător de neam și țară vrea să fie conducător ,condus de afară , că doar Cioloș nu se știe conduce nici pe el insuși , dar să conducă o țară!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger