AcasăNewsCineastul roman Mihai Malaimare Jr, premiat de Societatea criticilor americani

Cineastul roman Mihai Malaimare Jr, premiat de Societatea criticilor americani

(foto: citynews.ro)

Mihai Malaimare Jr., directorul de imagine al filmului „The Master”, a primit premiul la categoria „cea mai buna imagine”, in cadrul celei de-a 47-a gale anuale a premiilor decernate de National Society of Film Critics.

(foto: citynews.ro)

Gala organizata de National Society of Film Critics a avut loc sambata seara, la Elinor Bunin Munroe Center din New York.

 

Cineastul a mai primit un premiul pentru cea mai buna imagine, la sfarsitul lui 2012, din partea Boston Society of Film Critics, tot pentru filmul „The Master”, in regia lui Paul Thomas Anderson. Malaimare Jr. a mai fost nominalizat, la aceiasi categorie, si la premiile Satellite Awards si Critics’ Choice Awards, tot cu „The Master”.

Pelicula „The Master”, in regia lui Paul Thomas Anderson, primul film al regizorului din ultimii cinci ani, a primit premiul pentru cea mai buna interpretare masculina si pentru regie la Festivalul de Film de la Venetia 2012.

Subiectul lungmetrajului este un veteran din marina americana cu un comportament violent. Despe film s-a spus ca ar fi inspirat de cultul scientologic, mai ales ca aproape toate personajele sunt implicate cumva intr-un cult controversat, insa filmul nu realizeaza o analiza a acestei mediatizate religii.

Pelicula „Amour”, regizata de Michael Haneke, a fost marele castigator al galei organizate sambata de National Society of Film Critics, fiind premiata la trei categorii principale: „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” (Michael Haneke) si „cea mai buna actrita” (Emmanuelle Riva).

Mihai Malaimare Jr. a colaborat, printre altele, si cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor „Tinerete fara tinerete” si „Tetro”.

Desi diferitele asociatii de critici de film care decerneaza premii in sezonul de dinaintea Oscarurilor rareori se pun de acord, membrii acestora ajuta la restrangerea spectrului de posibili nominalizati la distinctiile oferite de Academia de film americana. Nominalizarile la premiile Oscar vor fi anuntate pe 10 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 24 februarie.

author avatar
Alina Costache
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger