AcasăNewsCine vrea sa otraveasca Romania?

Cine vrea sa otraveasca Romania?

De cativa ani, suntem supusi unor sinistre experimente alimentare

Fabrici occidentale in care exista o linie de productie separata pentru tarile est-europene. Produse contaminate cu paraziti expuse fara nicio remuscare la rafturile hypermarketurilor. Preturi diferite pentru alimente si bauturi, dar mai ales o alta calitate a marfii. Zi dupa zi suntem bombardati cu stiri despre ce mancare stricata au mai descoperit inspectorii ANSVSA; ba o bacterie periculoasa, ba un soricel uitat in punga de paine, ne-am obisnuit sa auzim asemenea grozavii incat ni se par normale. Dar nu sunt! Dupa ce a fost asasinata economic, Romania e siluita sa ia parte la acest macabru experiment alimentar, in cadrul caruia ni se testeaza si rezistenta la decenta, mandrie si orgoliu.

De cativa ani suntem supusi unor sinistre experimente alimentare

S-a dat alerta pe tara, hypermarketurile se inghesuie sa retraga de la vanzare somonul afumat. Kaufland, Auchan si Carrefour au lansat pe piata un program de recrutare de pacienti pentru Spitalul Victor Babes, iar acum vor sa-l inchida. Listeria descoperita in produsele vandute de cei trei mari jucatori statea frumos ambalata si intr-un anumit tip de somon afumat dedicat copiilor; si era o bacterie asa de proaspata, abia ce o adusesera in Romania, import din ianuarie!

Tara mare, conducatori mici

Romania este groapa de gunoi a Uniunii Europene! Ca ne place sau nu sa recunoastem, acesta-i singurul adevar! Cine are interesul sa ne otraveasca, nu stiu, iar pe alesii din Parlament nici ca-i intereseaza cat negru sub unghie.

Despre autoritati, chiar si de ar vrea nu pot taia in carne vie. Nu au voie, e ordin pe unitate ca marile companii din domeniu sa fie mangaiate, nu pedepsite, cel mult certate, insa nicidecum trase la raspundere. Pai, vedem ce s-a ales de ofensiva anuntata recent de Stat impotriva multinationalelor din retail. De exemplu, ANPC se lauda ca tocmai ce a aplicat 42 de amenzi si 12 avertismente firmelor de profil din zona Olteniei. Daca au gresit, sa plateasca, e firesc, desi asta cu avertismentul mi se pare fabuloasa; au fost atentionate sa nu mai vanda produse expirate si din cand in cand sa mai stearga praful macar de pe raionul alimentar? In fine, revin. 42 de amenzi la 28 de magazine. In total, 468.000 de lei. Adica, nici 3500 de euro de hypermarket, maruntis la acest nivel. 3500 de euro intra pe casa la un Carrefour sau Kaufland in mai putin de juma’ de ora si asta intr-o zi slaba, de luni pana joi, ca weekend-ul are alte cifre.

Cateva „fleacuri” de 3500 de euro: prezenta la vanzare a unor produse expirate!, afisarea la raft a unei tari de provenienta a produselor (legume-fructe) alta decat cea reala, carnuri depozitate intr-un spatiu frigorific plin de pete de rugina si, atentie!, sange.

Listeria era la reducere?

Dar, sa revenim la listerioza noastra. Medicii atrag atentia ca infectia poate fi una grava daca nu este tratata la timp. Printre simptome, se numara durerile musculare, de cap si starea febrila.

De neconceput atitudinea unuia dintre producatorii amendati. Sefii Ocean Fish admit cu seninatate ca stiau despre prezenta bacteriei Listeria in somonul afumat comercializat, dar spun ca nu reprezinta niciun pericol pentru sanatatea oamenilor! Cei de la Ocean Fish chiar sunt revoltati ca povestea asta a fost facuta publica, semn ca ei vand listerioza nu de ieri, de-alaltaieri. „Se incadreaza in limitele stabilite de regulamentul european; conform buletinului de analiza, rezultatul este sub limita de 10 unitati, limita maxima admisa fiind de 100 de unitati formatoare de colonii pe gram. Marii crescatori de somon din Atlantic, vorbesc de Norvegia, Insulele Feroe, Islanda, ne trimit buletine pentru fiecare lot in parte. Acesta este un somon proaspat care vine desirat, pe gheata, in fabrica din Afumati. Aceasta Listerie, care poate fi prezenta in majoritatea pestelui proaspat, este pana in 100 de colonii per gram, deci e inofensiva. Totusi, exista o lacuna in lege. Laboratoarele care au dat acest raspuns iti spun doar atat: este detectat, domnule, dar cat, nu am facut numaratoarea”, spune Rares Popa, director de calitate. Cu alte cuvinte, Ocean Fish a facut teste, a descoperit Listeria, dar a bagat-o la vanzare, ca e o lacuna in lege si taman pe acolo s-a strecurat si bacteria. Fasneata cum o stim, Listeria a gasit calea spre rafturile Carrefour, Auchan, Kaufland etc.

Mai smecheri, cei de la Negro 2000 (celalalt comerciant de Listeria afumata) adopta pozitia strutului si nu sufla un cuvant. Normal, doar n-o sa le pese lor de clientii imbolnaviti. S-apoi, e un lucru stiut ca nu-i prost cine cere, cine da (bani pe produsele lor) e fraierul!

author avatar
Nicholas Cezar
2.551 afisari

9 COMENTARII

  1. Nu de cativa ani suntem otraviti,cancerizati fortat si la ordinul stapanilor Coloniei,ci de aproape 30 de ani cam de cand au aparut primele pasari congelate si cu termenul de garantie depasit din rezervele nato.Acum s-a generalizat,nu mai poti avea incredere decat in produsele obtinute in propria gospodarie de subzistenta,au mare noroc cei care si-o permit.De ce mor pe capete romanii de gripa,pai si din cauza acestor otravuri,ce scad imunitatea si rezistenta organismului,plus vaccinurile ce nu te scapa de ortul popii si acestea sunt de import si de o calitate dubioasa.Pe vremea vaccinurilor produse in tara erai sigur ca un an,doi puteai trece usor de virusi,acum se moare si cu vaccinul facut la zi.Oare guvernantii isi fac aprovizionarea de la aceste multinationale,isi fac vaccinuri slabe si fara efect,sau au alte surse.

  2. Daca sunt importate aceste produse, sa le mance cei carele aduc, eu nu cred ca este asa de grav, dar ceea ce este mai grav este faptul ca nu mai avem laboratoare pentru testarea acestor produse. Eu nu cumpar asa ceva, o parte din alimente mi le produc in gospodaria mea, adica cresc pui, cresc porci, pun in gradina legume pentru necesarul meu.

  3. Se intampla ca somonul e o mancare de lux. Carnea de somon se manca cruda or usor afumata. Pana ajunge in Ro probabil se infecteaza. Singura modalitate e o afumare prelungita, o ambalare perfecta si temp de inghet sau sararea adecvata. Pestele e f periculos daca nu stii sa-l prepari.

    • Iata un comentariu pertinent si adecvat,, facut de un om care pare a sti despre ce vorbeste!
      Felicitari, domnule Olimpiu!

  4. Noi suntem ocupati sa depistam procentul de dilutie din dezinfectantele lui Kondrea, sa ingrozim populatia cu dezastrul infectiilor intraspitalicesti, pe care le recunosc toti occidentalii, dar, pe care romanii si le asuma exclusiv…in general, suntem ocupati sa daramam ce-a mai ramas in picioare in tara asta si ne pregatim pentru jelania de maine, cand nu vom avea decat din import si alimente si detergenti si dezinfectante si medicamente si asistenta medicala…La cati ani de puscarie ar fi fost condamnat un patron roman care n-ar fi respectat legislatia alimentara, indiferent cat profit din afacere ar fi avut SRI? Ce ne mai trebuie sa recunoastem reteta de bantustan la care suntem expusi, dar mai ales supusi?! Din pacate, experimentul se deruleaza cu sprijinul cozilor de topor romanesti, pentru ca, desi, in PE s-a admis discriminarea si tratamentul criminal la care sunt expusi esticii, parlamentarii populari (apropiatii multinationalelor incriminate), adica si romanii de dreapta nu sunt de acord sa se continue procedura…adica sanctiuni si desfiintari (sper!)…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger