AcasăNewsCine triseaza in debarcarea lui Kovesi?

Cine triseaza in debarcarea lui Kovesi?

Adversarii Codrutei Kovesi actioneaza ca si cum ar fi afectati de sindromul Stockholm ...

La prima vedere, decizia CCR a cazut ca o ghilotina pe grumazele lui Iohannis si Kovesi. La o doua insa, ”marea debarcare” da semne ca poate fi doar o alta miuta  damboviteana sfarsita in coada de peste.

Adversarii Codrutei Kovesi actioneaza ca si cum ar fi afectati de sindromul Stockholm

In mod firesc, decizia CCR a inchis gurile – cu foarte mici exceptii. Nu ne referim la Klaus Iohannis – care oricum tace din vocatie – si nici la Liviu Dragnea – care tace inteligent de aceasta data – ci la cei care lecturau Constitutia in alta cheie decat Tudorel Toader & Comp. In alta tara, lucrurile ar fi fost de acum inainte clare: va urma revocarea sefei DNA imediat dupa publicarea deciziei CCR in Monitorul Oficial. La noi insa, lucrurile s-ar putea sa nu mearga deloc asa din moment ce de doua zile se toaca posibilitatea organizarii unui referendum care sa confirme sau nu statutul de notar acordat de CCR lui Iohannis in cazul demiterii sefilor Justitiei. Fara doar si poate, Constitutia noastra este interpretabila. Cum tot fara dubiu este si numirea politica a judecatorilor CCR. Chiar si asa, deciziile CCR trebuie respectate, deci Iohannis ar trebui sa dea decretul si sa se termine balciul sau sa riste suspendarea in caz contrar – o postura prea razboinica pentru a rima cu actualul presedinte. Iata insa ca tabara adversa lui s-a grabit sa-l asigure pe Iohannis, prin vocea lui Tariceanu, ca orice ar face nu va fi suspendat. Pe motiv de preluare a presedintiei UE la inceputul lui 2019 si toate bla-bla-urile politice care decurg de aici. Surprinzatoarea grija manifestata de majoritatea PSD–ALDE fata de cutumele si sensibilitatile europene ii confera practic lui Klaus Iohannis libertatea de a respecta sau nu decizia CCR – situatie care se poate solda cu ramanerea Codrutei Kovesi in fruntea DNA. Si atunci de ce atata vanzoleala? Cine trebuie impresionat sau ce dosare trebuie sa fie ”racite” in vederea conservarii? Daca balciul demiterii nu va avea o finalitate nici dupa implicarea CCR totul incepe sa puta a cacealma ordinara. Una dubla insa, in care joaca pe invers si cei care pluseaza cu doar o pereche de septari si cei care desi au o royala servita refuza sa se atinga de pot.

author avatar
Simona Badulescu
2.417 afisari

7 COMENTARII

  1. DECIZIA bolsevica a CCR LIPSESTE DE INDEPENDENTA judecatorii, procurorii, politia, etc.
    Decizia CCR este un act politic.
    Problema destituirii lui KOVESI este de competenta CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV.
    „Cu prostul nescolarizat.
    Te lupti putin si ai scapat.
    Dar duci o lupta colosala,
    Cu prostul care are scoala!”

    • Si numirea e un act pulitic. A numit-o pe plagiatoare chioru cel pirat apoi pezdistu Ponta. Dupa ce pleaca uriașa cu ciorapi de lana se poate face un referendum cu intrebarea:Vrei cetatene sa-ti alegi procurorul Dna prin vot ca in America? nuda. Atunci Csm propune 10 nume de procurori si ai aruncam la vulg sa fie alesi din pulime. Atunci și abea atunci puliticul dispare din Dna. Pana atunci avem expertii curtii care spun ca Luluta e demisa si ea nu stie pierde timpu la Deva face selfi cu stanca. Acest comentariu e scris de Olin baiat fin.

  2. Deci dacă CCR se pronunța democratic prin vot e o decizie pulitica ca presedintele nu vrea s-o demita nu e act pulitic ci e chiar treaba puli din persoana?.

  3. Asa ca chestie; stie autoarea ca doua treimi din tarile UE,poseda institutii similare,in care desemnarea membrilor lor se face – vorba sfertodoctilor – EXACT LA FEL,adica politic,ca in Romania si nimeni nu sbiara pentru astfel de situatii ? Ba,unele sunt si laudate,in tari cu organizare democratica solida,activitatea lor fiind respectata orice ar spune prin deciziile lor ?Nu poate decat starni rasul”contributia luminoasa”a celui care imprumuta numele unui titan al filosofiei,sustinand preeminenta contenciosului administrativ,atestand aplicabilitatea,si in cazul sau, a amuzantelor versuri privind pe sarmanii absolventi scolari care emit pareri lipsite de orice fundament juridic,ba si le mai si expun public.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger