AcasăNewsCine sunt militarii romani raniti sambata in Afganistan. Starea lor, "stabila"

Cine sunt militarii romani raniti sambata in Afganistan. Starea lor, „stabila”

Ministerul Apararii a oferit noi informatii despre cei patru militari romani din cadrul Batalionului 300 Protectia Fortei “Sfantul Andrei”, care au ajuns la spital, sambata, dupa ce vehiculul blindat in care se aflau a devenit tinta unor insurgenti.

In primul rand, e important de mentionat faptul ca s-a anuntat ca toti cei patru sunt „in stare stabila”, fiind internati la spitalul militar al bazei aeriene Kandahar.

Totodata, s-au facut publice si numele celor patru militari care au avut de suferit de pe urma incidentului de sambata dimineata, produs in jurul orei 10, ora Romaniei, semn ca familiile acestora au fost anuntate, intre timp, despre cele intamplate. Este vorba despre plutonierul Danut Dontu si caporalii clasa a III-a Cosmin-Catalin Goleanu, Cristian Gabar si Ionel Cristea.

Circumstantele producerii acestui episod sunt in atentia unei comisii conduse de catre seful de stat major al unitatii. Din primele date anuntate de MApN rezulta ca o coloana de vehicule blindate in care se aflau romanii din batalionul 300 „a fost atacata cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament usor de infanterie executat de insurgenti”. S-a intamplat in timp ce militarii erau in misiune in zona de responsabilitate din Provincia Kandahar.

sursa foto: Facebook/MApN

author avatar
Cristina Stefan
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger