AcasăNewsCine plateste pentru incalcarea drepturilor justitiabililor?!

Cine plateste pentru incalcarea drepturilor justitiabililor?!

Judecatorii si procurorii care participa in aceste zile la proteste incalca flagrant  dreptul romanilor la justitie. Membrii CSM trag un semnal de alarma in acest sens si cer reprezentatilor magistratilor sa nu intre in acest joc si sa respecte drepturile celor care vor sa-si afle dreptatea in instante.  Oare cine va suporta platile facute deja catre avocati, drumul oamenilor care, poate, au venit de la Cuca Macaii la instantele din Bucuresti?

Membrii CSM si reprezentantii societatii civile in acesta institutie, Victor Alistar si Romeo Chelariu, au facut apel disperat la magistrati sa nu intrerupa activitatea in instante si parchete, pentru a nu afecta drepturile justitiabililor. „Am luat act cu profunda ingrijorare de actiunile magistratilor impotriva adoptarii O.U.G. nr. 7/2019 si ca instantele de judecata si de parchet suspenda activitatea de relatii cu publicul. In numele justitiabililor, care au cauze de natura civila sau penala in solutionare, solicitam tuturor magistratilor sa nu se lase angrenati in actiuni care sunt prejudiciabile pentru cetateni privind dreptul de acces neintrerupt la justitie si un drept de petitionare nealterat „, se arata intr-un comunicat de presa.

Magistratii incalca drepturile celor care le achita salariile

Membrii CSM mai arata ca ”abordarea conform careia se vor trata cauzele urgente reprezinta o restrictionare a accesului la justitie selectata in raport de criterii subiective privind urgenta. Orice solicitare a unui justitiabil este urgenta si are importanta pentru acesta si trebuie tratata cu respectul cuvenit pentru drepturile sale si pentru faptul ca este contribuabil la bugetul de stat din care se finanteaza si costurile cu personalul din justitie”, mai spun acestia. In acelasi comuncat membrii societatii civile declara ca ”Statul de drept reprezinta domnia legii, iar in acest caz primii care trebuie sa respecte legea si dreptul cetatenilor la acces la justitie sunt magistratii, in caz contrar este vorba de subminarea cea mai profunda a statului de drept care ar fi venita chiar de la magistrati”.

 Proteste in instantele unde existau ”campuri  tactice”

Seful DNA, Calin Nistor, a anunt ca a informat despre faptul ca Directia ramane fara doi sefi de sectie incepand cu 20 martie in contextul OUG 7 si a cerut abrogarea actului normativ. In aceeasi situatie se afla si alti magistrati care erau pe posturi prin delegare nu prin sustinerea unui examen in fata celor de la CSM, ca si Laura Codruta Kovesi. Totodata cei de la Tribunalul Bucuresti si cei de la Tribunalul Oradea, au anuntat ca vor face proteste. Judecatorii sustin ca timp de o ora nu vor intra in salile de judecata si pe durata protestelor vor purta o banderola alba.  Ce vor face justitiabilii si avocatii in tot acest timp pierdut? Poate vor cere taierea salariilor, daune morale si materiale, mai ales ca judecatorii nu au drept de a protesta, prin lege.

author avatar
Ramona Feraru
311 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce buna i procuroarea aia de langa Sile. Sa ma acuze Sile ca am facut-o buna! Are si burtica cum imi place mie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger