AcasăNewsCine o saboteaza pe Viorica Dancila?

Cine o saboteaza pe Viorica Dancila?

Lectia pentru acasa. Cititi de 1.000 de ori „Ana are mere”

Am luat-o de cateva ori in raspar pe madam premier. Nu atat de des pe cat merita sau dupa cum oferea public ocazia. Mi-am mai dat peste mana, m-am mai facut ca nu o aud, dar, cand inunda spatiul public cu mai multa prostie decat prevede programul de guvernare al sefului ei, nu mai ai cum sa rezisti ispitei. Acum, ma intreb daca nu cumva vina imi apartine, pentru ca nu am luat in calcul spusele unei prietene: „Fii ingaduitor cu ea, nu stie ca femeile nu au ce cauta in politica”.

Lectia pentru acasa Cititi de 1000 de ori Ana are mere

Noroc ca dictionarele nu sunt totusi atat de limitative in explicatii si poti sa spui ca e proasta. Si ca ea mai sunt o droaie. Bahneste pamantul sub ele si cand tac, si cand deschid gura. Poate ca Viorica Dancila nu ar fi si ea la fel de proasta ca astea, daca nu s-ar mai lasa ghidata de armata de consilieri din spate.

Cat si ce poate?

Poti sa gresesti o data la cateva zile. O data pe zi devine un semn de intrebare. Dar cand gresesti de trei ori pe zi cum s-o numi? Madam Dancila ar trebui sa aiba un discurs impecabil. Nu o sa il aiba niciodata atat timp cat consilierii ei i-l schimba pana in ultima clipa. Si atat timp cat nici ea nu stie despre ce vorbeste. Este exact ceea ce se intampla, imbinarea perfecta intre lipsa de intuitie si ignoranta. Viorica Dancila ar trebui tinuta de mana la fiecare pas, ca un copil care invata mersul la verticala. Nu se poate sa gresesti in fiecare zi cu atata daruire. Este normal sa te intrebi cum de a ajuns prim-ministru. Si aici ma vad nevoit sa dau dreptate prietenei mele, care imi spunea recent ca Viorica Dancila a fost varianta de avarie pentru care Dragnea si Iohannis au batut palma. Credeti ca ei nu stiau cat si ce poate?

Noua ani la Bruxelles

Eu cred ca stiau foarte bine. Si Klemm cred ca stia, dar se vede treaba ca a fost de acord. Cel mai fericit cred insa ca a fost Iohannis. A vazut materialul din care e croita si si-a dat seama ca dimineata, la micul dejun, poate manca doua sau trei ca ea, pe paine. A simtit ca nu e sigura pe ea in nicio problema si ca doar recita niste poezele politice pe care nu le poate dezvolta. Iar aici, consilierii personali nu mai au cum si cu ce sa o ajute. Sa-i spuna ce? Sa o invete ce? Cum o fi petrecut cei noua ani la Bruxelles, in calitate de europarlamentar? Poate ca e mai bine sa ne infranam asemenea curiozitati. Cel putin din decenta.

Sfintia Ta, primesti cu protocolul?

Nu pot sa nu ma intreb, totusi, cam care este calitatea consilierilor ei. Nu o povatuiste niciunul ca orice discurs, cat de mic, dar mai ales in cazul ei, trebuie citit inainte? De multe ori, de cat mai multe ori. Si nu numai pentru a vedea ce scrie, dar si pentru a-i intelege continutul. Nu-i spune niciunul ca, daca e ceva ce nu pricepe, sa vina si sa intrebe despre ce este vorba? Sau asta nu se poate din cauza fasoanelor de premier? Chiar, o fi voie sa-i spui „doamna, daca nu intelegeti, intrebati-ma”? Nu ii explica nimeni care sunt normele elementare de protocol? Ca nu ai voie sa pleci inaintea garzii de onoare? Ca Papei nu i te adresezi cu Sfintia Ta, ca unui popa uitat de Dumnezeu in vreo parohie amarata din provincie?  Ca inaintea unei intalniri oficiale este indicat sa inveti un minimum de formule de protocol, in franceza sau engleza, in asa fel incat sa poti adresa o intrebare sau sa poti da un raspuns mai elevat decat „he, he!”?

Arati consilierii si semanati altii

Nu stiu cum au fost selectati consilierii ei, pe ce criterii? De famile? De prietenie politica? Rezultatul insa se vede. Viorica Dancila gafeaza evolutiv, de la o zi la alta. De la stalcit cuvinte, la mutat capitale aiurea. Poate ar trebui facuta o selectie dura printre ei. Poate ar trebui toti dati afara si adusi profesionisti in locul lor. In caz contrar, PSD ar trebui sa se reformeze si sa se ocupe de consilierea premierului, impreuna cu Guvernul. Or asta nu se poate. Nu stiu ce sa zic, dar daca nici ea nu ar fi atat de ignoranta, nici mie nu mi-ar fi venit ideea ca poate e sabotata.

author avatar
Valentin Boeru
2.151 afisari

8 COMENTARII

  1. Pe vremuri, regula de aur a radioului era să nu deschizi gura dacă nu ai ceva de spus. La caterinca ieftină de azi, nu se mai aplică. Un comentator trebuie să aibă în spate sfătuitori. Mulți. Experimentați. Prin extrapolare, un om ce reprezintă România și se preocupă de nevoile ei, trebuie să fie secondat în fiecare clipă de sfătuitori. Lipsesc….si , aveți dreptate . E sabotaj pe față.

  2. Articol scris de un misogin, de nivelul jucat table in fata blocului , imbracat in „juma” de pijama , cu o scobitoare in coltul gurii debitand o avalansa de neam-proistii regatene : femeile la cratita ca ” e proaste(?)” ca ele”n-are voie” sa faca „politica ca ” nu le duce capu’. #astia sar ca disperatii pe capul Primului Ministru, dar nu au vazut/auzit de scufundaseu, sau de tacerea „docta” a sasului.(si cand se pune pe grait mai mult de 100 de cuvinte nu foloseste) Deh, astia sunt barbati si deci absolviti de prezumtia de a fi prosti.

    • Rodica,dragă,se vede că te-ai trezit cu fața la cearceaf.Din poziția unuia care te duci la vot(în cazul în care te duci) ar trebui să ai mai mult respect de sine.Faptul că ai găsit de cuviință să contrabalansezi insuficiența Vioricăi cu alte catastrofe care s-au perindat prin fruntea țării,denotă faptul că faci parte din categoria celor ce sunt fericiți că „prostul tău e mai puțin prost decât prostul altora”.Desigur,am spus-o la modul general,nu mă efortez eu să te conving că asemenea specimene nu au ce căuta în asemenea poziții.Fie că e vorba de Veorica,fie de scufundaseu sau sas.Poți tu să pricepi asta?Cu calm și fără să împuști mesagerul,în cazul de față-autorul articolului.

  3. Articol scris de un misogin, de nivelul jucat table in fata blocului , imbracat in „juma” de pijama , cu o scobitoare in coltul gurii debitand o avalansa de neam-proistii regatene : femeile la cratita ca ” e proaste(?)” ca ele”n-are voie” sa faca „politica ca ” nu le duce capu’. #astia sar ca disperatii pe capul Primului Ministru, dar nu au vazut/auzit de scufundaseu, sau de tacerea „docta” a sasului.(si cand se pune pe grait mai mult de 100 de cuvinte nu foloseste) Deh, astia sunt barbati si deci absolviti de prezumtia de a fi prosti.

  4. Da,D-na prim-ministru mai greseste,mi-e jena si mi-e ciuda cand face asta,dar diferenta intre dansa si iohanis e imensa,presedintele ne ranjeste in nas,ne sfideaza,incita la revolta…sant multe de spus in privinta lui,in schimb Viorica Dancila e o patrioata,tine la tara si la poporul sau,asa ca toata stima pentru asemenea oameni,nu sa faci sa se urasca romanii intre ei cum face marele iohanis,asta e adevarata tradare de tara stimate presedinte!

  5. Articolul scris de TACHE nu va cere sa analizati personele din conducere!!??ci –scrie despe gafele PREMIERULUI ROMIN____in concluzie nu are efect comentariul de mai sus in care se BIRFESTE____PRESEDINTELE, GREI MAI SUNTETI DE CAP UNIII_–comentati doar pe subiect–nu deviati spre ura voastra personala …ca-i pacat de timpul pierdut,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger