AcasăNewsCine ne apara de judecatori?

Cine ne apara de judecatori?

Judecatori si procurori uniti in cuget si-n simtiri impotriva unei Justitii normale

Nimeni nu a sesizat anomalia protestelor judecatorilor. Alaturi de ei, in multe cazuri, se aflau procurorii. De ce, cu ce scop? De cand impartitorul de dreptate sta brat la brat cu acuzatorul? Mai poti avea incredere in el ca te va judeca onest si cu buna credinta? Mai poate fi impartial din moment ce, aproape ostentativ, arata tuturor ca cetateanul care apeleaza la justitie nu are sanse sa treaca de casta lor? Mai este neutru din moment ce se vede cat de exemplar s-a solidarizat cu procurorul?

 

Judecatori si procurori uniti in cuget si n simtiri impotriva unei Justitii normale

A fost cel mai urat spectacol oferit de Justitie, cu mobilizari la comanda Procurorului General si a unui judecator care a ramas fidel aberatiilor impuse de Monica Macovei. Pe de alta parte, e bine. Si asta pentru ca si unii, si ceilalti, si-au dat arama pe fata si au aratat ce vor, de fapt: sa nu se schimbe nimic.

Esti nevinovat? Te condamn!

I-a interesat pe judecatori sa protesteze impotriva faptului ca, ajuns in instanta, cetateanul trebuie sa isi demonstreze nevinovatia? Fereasca Dumnezeu, de ce sa protesteze ca justitiabilului i se incalca dreptul elementar de a fi considerat nevinovat pana la sfarsitul procesului? E cu mult mai simplu sa pronunti o condamnare si sa-ti motivezi decizia copiind pana la virgula tot ce a sustinut procurorul in rechizitoriu.

Livia Stanciu omul care a dat imbold sistemului sa si faca de cap

De ce sa faci o cercetare judecatoreasca temeinica pentru aflarea adevarului, cand e cu mult mai simplu sa respingi toate probele propuse de avocat in apararea clientului sau? Sau cand e mai la indemana sa te faci ca nu vezi practica judiciara in domeniu? Si apoi, nu este mai usor sa pronunti o hotarare in care sa fie subliniat faptul ca, in lipsa probelor, inculpatul este pedepsit cu inchisoare ca exemplu pentru intreaga societate? Cata incredere mai poti avea in judecatorul care, gratie regiei procurorului, te-a vazut cu catusele la maini cand defilai prin fata camerelor de luat vederi, a citit de tine in presa inainte de a ajunge dosarul la el si, vrand nevrand, si-a format o opinie.

Si-asa-i rau, si-asa nu-i bine

Ajuns in fata judecatorului, esti paralizat de spaima dupa ce ai trecut prin aventura saltatului cu mascatii in fata copiilor, a parintilor, a vecinilor si dupa o ancheta in care ti s-a cerut sa torni un nume greu daca vrei sa scapi. In loc sa-ti pui la punct strategiile de aparare, impreuna cu avocatul, vorba distinsei judecatoare Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, ajungi sa te rogi la Dumnezeu si toti sfintii din calendar sa ai macar parte de un judecator care te asculta si se apleaca cu atentie asupra dosarului si probelor. Avocatul tau incepe, si el, sa fie tot mai derutat, si nu stie daca e mai bine sa nu il irite pe jude  sau sa te apere cu tarie. Ajunge si el sa se teama ca, daca vine cu probe de netagaduit, impartitorul de dreptate te va potcovi cu ani de puscarie pe masura tupeului de a demonstra ca procurorul a facut un dosar dupa ureche. Si atunci, spre binele tau si de teama complicitatii procuror-judecator, va fi tot mai condescendent si mai fara de curaj. Iar asta este tot in defavoarea ta, ca inculpat.

Parteneriatul care te termina

Cata incredere mai poti avea ca vei beneficia de o judecata corecta, din moment ce nici tu si nici avocatul nu stiti daca dosarul nu e cumva in „campul tactic” al Justitiei. Un camp despre care judecatorul nu vorbeste, caci tocmai l-a vizitat ofiterul SRI si i-a spus cum sa te scoata vinovat si cata puscarie sa faci. Trebuie sa fii cu mintea vraiste daca mai crezi ca vei fi judecat numai si numai in spiritul si litera legii. Si asta pentru ca in spatele legalitatii pe care tu mizezi se afla zeci de protocoale incheiate intre institutiile de forta si Justitie. Legea lor nu seamana cu cea care ti-ar fi tie favorabila, sa ti se respecte drepturile. Nu, legea lor nu iti permite sa vezi ce scrie acolo si nici macar sa afli ca ea exista. Este, in fond, ilustrarea perfecta a mesajului transmis de Livia Stanciu procurorilor, pe vremea cand era presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie: „Bizuiti-va pe noi, vom fi intotdeauna partenerii dumneavoastra de nadejde”! Un parteneriat soldat cu zeci de condamnari la CEDO, cu despagubiri pe care tot noi le suportam. Un parteneriat care iti distruge viata, cariera, familia si echilibrul sufletesc. Este, in fond, Justitia pe care judecatorii nu o vor schimbata.

author avatar
Valentin Boeru
4.154 afisari

4 COMENTARII

  1. Spuneti ca au fost zeci de condamnari la CEDO.Ar trebui specificat si faptul ca aceste condamnari sunt doar o mica parte a deciziilor judecatoresti definitive date in campul sau lanul tactic,pentru ca nu toti condamnatii doar de exemplu si-au permis sa mearga la CEDO.Cea mai parsiva mafie din colonia asta exista in justitie,toata este putreda de bogata pe masura coruptiei existente.

  2. Acesti oameni sunt fara pic de rusine!SALARII ,PENSII NESIMTITE,SE CRED MAI PRESUS DE TOTI SI TOATE!
    Sa-i bata bunul DUMNEZEU pentru ce fac.

  3. E si mai simplu sa condamni si sa scrii ca desi nu AI ABSOLUT NICIO PROBA A VINOVATIEI (DIRECTA, SAU INDIRECTA), ferma convingere a judcatorului este ca ai savarsit fapta … fara cuvinte, nu ?2 sentinte,… si numarul este i crestere !

  4. draghe… comentariile tale sunt intr-un singur sens. oamenii inteligenti inteleg ce simpatii ai ( chiar mai mult decat niste simpatii, e vorba si de o simbrie). totusi, daca nu ai fi atat de nerusinat, ai putea observa ca procurorii si judecatorii nu sunt nicidecum adversari , antagonisti sau antagonizati. ei presteaza niste servicii sociale si atat!!! tocmai, profesionisti fiind, ei nu au nimic de impartit in plan personal insa atunci cand interesele comune le sunt lezate pot chiar protesta impreuna. greu sa accepti asta , cata vreme ai interesul sa scrii altceva si sa intoxici fie si spatiul virtual cu opinii de Goguta. articolul tau e demn de un semidoct care ilustreaza in culori sumbre activitatea magistratilor in raport cu omul simplu. dar , draga ratacitule, te asigur ca in condamnarea violatorilor, a escroscilor, a sutilor de buzunare, a talharilor si a altor categorii de infractori, SRI-ul nu ARE NICIUN AMESTEC. fii sigur , bolovane, 100% de acest fapt. in ceea ce priveste infractionalitatea economica insa are!!! te deranjeaza? te cred… pentru ca exact aia alergati de aceste institutii te platesc si te promoveaza, suflet de lacheu ce esti!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger