AcasăNewsCine este femeia care va conduce Roma

Cine este femeia care va conduce Roma

Virginia Raggi, candidatul populist al Miscarii 5 Stele, a fost aleasa, duminica, primarul Romei, o premiera in istoria orasului si o infrangere usturatoare pentru Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi. Rezultatele definitive ale alegerilor municipale din Roma au creditat-o pe Virginia Raggi cu un procent de 67,15% din voturi, cu mult in fata candidatului PD, Roberto Giachetti (32,85%). Fondata in urma cu sapte ani, Miscarea 5 Stele reprezinta la ora actuala principalul partid de opozitie. Aceasta miscare populista afirma ca vrea sa combata coruptia si nepotismul, avand ca principale puncte in program un reerendum cu privire la apartenenta la UE si un puternic angajament pentru probleme de mediu. In varsta de 37 de ani, Virginia Raggi este prima femeie aleasa primar al Romei si a intrat in politica in urma cu cinci ani. Nasterea fiului sau, Matteo, a convins-o sa ”nu mai stea cu mainile in san in fata starii de degradare a capitalei, spre exasperarea a trei milioane de romani”, a declarat Raggi pentru AFP. Jurist, diplomata a Universitatii din Roma, aleasa in consiliul municipal in 2013, Virginia s-a remarcat prin elocventa si opinii ferme. ”Nu mi-a lipsit determinarea”, spune Raggi care este si mare amatoare de ski, inot si scufundari. Un accident a decis-o sa-si abandoneze mococicleta si sa se deplaseze prin Roma cu bicicleta. Virgina Raggi nu are deloc in fata o sarcina usoara: problemele unui oras aflat in dezordine, sufocat de datorii (13 miliarde de euro ) si reputat ca foarte greu de gestionat.

Virginia Raggi, candidatul populist al Miscarii 5 Stele, a fost aleasa, duminica, primarul Romei, o premiera in istoria orasului si o infrangere usturatoare pentru Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi.

Virginia Raggi va conduce Cetatea Eterna dar dolce vita nu este in program

Rezultatele definitive ale alegerilor municipale din Roma au creditat-o pe Virginia Raggi cu un procent de 67,15% din voturi, cu mult in fata candidatului PD, Roberto Giachetti (32,85%). Fondata in urma cu sapte ani, Miscarea 5 Stele reprezinta la ora actuala principalul partid de opozitie. Aceasta miscare populista afirma ca vrea sa combata coruptia si nepotismul, avand ca principale puncte in program un reerendum cu privire la apartenenta la UE si un puternic angajament pentru probleme de mediu. In varsta de 37 de ani, Virginia Raggi este prima femeie aleasa primar al Romei si a intrat in politica in urma cu cinci ani. Nasterea fiului sau, Matteo, a convins-o sa ”nu mai stea cu mainile in san in fata starii de degradare a capitalei, spre exasperarea a trei milioane de romani”, a declarat Raggi pentru AFP. Jurist, diplomata a Universitatii din Roma, aleasa in consiliul municipal in 2013, Virginia s-a remarcat prin elocventa si opinii ferme. ”Nu mi-a lipsit determinarea”, spune Raggi care este si mare amatoare de  ski, inot si scufundari. Un accident a decis-o sa-si abandoneze mococicleta si sa se deplaseze prin Roma cu bicicleta. Virgina Raggi nu are deloc in fata o sarcina usoara:  problemele unui oras aflat in dezordine, sufocat de datorii (13 miliarde de euro ) si reputat ca foarte greu de gestionat.

author avatar
Catalin Dumitrescu
564 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger