AcasăNewsCine a fost JULIUS RICHARD PETRI, germanul omagiat de GOOGLE cu un...

Cine a fost JULIUS RICHARD PETRI, germanul omagiat de GOOGLE cu un DOODLE inedit! (VIDEO)

Cunoscutul motorul de cautare Google si-a schimbat din nou logo-ul, vineri, 31 mai, la 161 de ani de la nasterea bacteriologului Julius Richard Petri, inventatorul vaselor care ii poarta numele, folosite in laboratoarele de analiza.

JULIUS RICHARD PETRI s-a nascut in 1852, la Berlin. Absolvent de Medicina, germanul a primit titlul de doctor la varsta de 24 de ani, in 1876. Petri a lucrat ca asistent al specialistului Robert Koch si a fost cel care a creat recipientele din plastic sau sticla, utilizate in laboratoare, pentru studiul culturilor celulare. Obiectele in cauza sunt esentiale in activitatea de cercetare, permitandu-le specialistilor sa analizeze bacteriile responsabile pentru producerea unor boli.

Doodle-ul pe care motorul de cautare l-a pregatit special cu ocazia implinirii a 161 ani de la nasterea lui JULIUS RICHARD PETRI le dezvaluie utilizatorilor care tin mouse-ul in dreptul  vaselor ce inlocuiesc literele logo-ului Google, o serie de imagini cu obiectele de pe care au fost recoltate bacteriile, care „rasar” deasupra vaselor PETRI – un ciorap, o floare, o tastatura, o clanta de la o usa, dar si un burete de vase.

Petri a murit in decembrie 1921, la Zeitz, la varsta de 69 de ani.

[youtube]jjweoCUpQ7g[/youtube]

884 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger