AcasăNewsCinci tipuri de faina bio, recomandate in curele de slabire

Cinci tipuri de faina bio, recomandate in curele de slabire

Medicii nutritionisti sustin ca preparatele din faina alba procesata nu sunt o alegere sanatoasa si recomanda faina integrala bio, cu valori nutritionale mult mai mari, din cereale care nu au suferit o procesare ampla.  Astfel veti fi mult mai sanatosi si puteti  scapa de kilogramele in plus.

Benefice. Fainurile bio amelioreaza o serie de afectiuni ale tubului digestiv si cardiovascular

Pentru ca este foarte bogata in fibre, faina integrala bio a fost desemnata de nutritionisti unul dintre cele mai bune alimente pentru curele de slabire cu efect garantat. Consumul acestor fibre alimentare ajuta la accelerarea ratei metabolice, asadar poate mentine greutatea sub control. Contine mult magneziu, prevenind diabetul de tip 2, bolile de inima sau atenunand afectiuni precum osteoporoza, cancerul de colon sau Alzheimer. In Romania exista cinci tipuri de faina integrala care pot fi achizitionate din magazinele bio.

Faina bio integrala de secara

Faina de secara este apreciata de consumatori pentru ca are in compozitie mult fier, fluor, sodiu, potasiu, calciu si iod. Dintre cereale, secara are cea mai mare concentratie de lizina. S-a demonstrat ca atunci cand consumam secara, pot fi prevenite boli ca ateroscleroza, anemia, constipatia, afectiunile pulmonare sau a cele ganglionare. Contine saruri minerale, calciu, magneziu, potasiu, dar si foarte multe proteine. Nutritionistii ne mai spun ca painea de secara, atat coapta, cat si sub forma de coca poate fi in acelasi timp un laxativ foarte bun si poate preveni afectiunile vasculare.

Faina bio integrala din grau spelta

Faina integrala obtinuta din grau spelta, cultivat in mediu ecologic, este ideala in curele de slabire. Graul spelta este recunoscut pentru  continutul ridicat de proteine si de aminoacizi. 100 sau 150 de grame de paine de grau spelta poate asigura oricui necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale. In plus, o astfel de faina, consumata in cantitati reduse ofera senzatia de satietate.

Faina integrala de orez

Faina de orez este ideala in curele de slabire, asadar nu o ocoliti atunci cand o vedeti pe rafturile magazinelor cu produse alimentare bio. Este excelenta in prepararea unor produse de patiserie, precum si pentru prepararea painii. Poate preveni numeroase afectiuni ca enterocolita si este un ingredient sanatos in laptele pentru cei mici.

Faina integrala de soia cruda

Aceasta este o faina foarte bogata in proteine, contine acizi grasi nesaturati si vitaminele A, B2, B5, B6, vitamina C, D, E, precum si foarte multe minerale. Cel mai important este ca aceasta faina sa fie preparata din soia cruda, astfel incat sa isi pastreze proprietatile. Cine o alege va scapa foarte usor de kilogramele in plus.

Faina neagra din grau ecologica

Este faina ideala pentru prepararea painii sanatoase, dar si pentru diferite prajituri de casa. Contine beta caroten, precum si vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E, aminoacizi, acizi grasi, carbohidrati,  minerale ca sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan sau fier. Este o faina care poate preveni nenumarate afectiuni, nu ingrasa si poate fi folosita chiar la ingrijirea tenului prin diferite masti la care adaugi iaurt sau miere si lapte. Mai multe detalii despre faina din grau integrala bio pe http://www.ecotrend.ro/de-ce-sa-alegi-faina-integrala-bio.html

author avatar
National
5.676 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger