AcasăNewsCinci medici de la aceeasi sectie, retinuti la Piatra Neamt. Acuzatia

Cinci medici de la aceeasi sectie, retinuti la Piatra Neamt. Acuzatia

Doctorul Romeo Ursu nu a operat fara bani

O situatie cu totul nedorita a cam pus pe butuci activitatea unei intregi sectii de la un spital din Piatra Neamt, dupa ce cinci cadre medicale de la Sectia de Ortopedie nu au mai putut lucra, pentru ca au fost retinute, dupa ce au intrat in vizorul Directiei Generale Anticoruptie.

In primul rand e de spus faptul ca in cazul de fata s-a deschis un dosar penal „ca urmare a sesizarii din oficiu a lucratorilor de politie judiciara din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Neamt, ce vizeaza fapte de coruptie savarsite de medici din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt – Sectia Ortopedie si Traumatologie, in legatura cu indeplinirea actului medical”, din cate a anuntat DGA-ul, miercuri, intr-un comunicat.

In cursul zilei precedente, s-au facut mai multe perchezitii -sapte la numar, mai exact. Doua dintre verificarile din cadrul actiunii reprezentantilor DGA, coordonati de un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt, s-au derulat chiar la sediul SJU Piatra Neamt. Pe durata perchezitiilor, oamenii legii au gasit si ridicat documente ce urmeaza sa fie analizate, dar si „importante sume de bani”, conform DGA.

Dupa aceste proceduri, au avut loc audieri, in acest sens existand cinci mandate de aducere. Toate vizau suspiciuni de coruptie. Ulterior, procurorul de caz a dispus retinerea, pentru 24 de ore, a celor cinci medici, „sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata”.

308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger