AcasăNewsCifre alarmante! 500 de copii mor impuscati in fiecare an

Cifre alarmante! 500 de copii mor impuscati in fiecare an

Oficialitatile americane vor sa inaspreasca legile privind regimul armelor, dupa ce un studiu realizat de mai multi medici din Boston a scos la iveala cateva statistici alarmante.

Cel putin un minor moare impuscat, in fiecare zi, in SUA. De altfel, in 2012, peste 500 de copii au murit impuscati numai in SUA, cam de doua ori mai multi decat in 1997.

Cifrele sunt cu atat mai alarmante daca luam in calcul si faptul ca in peste 50% dintre casele in care locuieste un minor exista cel putin si o arma de foc.

In plus, peste 7.500 de copii au avut nevoie, anul trecut, de ingrijiri medicale, dupa ce au fost implicati in incidente cu arme de foc. Cifra este cu 80% mai mare decat cea inregistrata in urma cu aproximativ un deceniu.

Conform nbcnews.com, unul dintre cazurile comentate este cel al micutului Will McAnaul, de 3 ani, din Dayton, Ohio. Pustiul, nesupravegheat, a descoperit arma de vanatoare a tatalui sau, sub patul parintilor, si s-a impuscat mortal.

Moartea lui Will McAnaul a provocat o adevarata disputa in orasul cu peste 140.000 de locuitori. Desi parintii micutului au fost in colimator, iar politia locala vrea sa reduca numarul de arme aflate in proprietatea oamenilor, familia McAnaul nu vrea sa renunte la arma de vanatoare pe motiv ca spargerile de locuinte sunt la ordinea zilei.

sursa foto: cnbcnews.com

author avatar
Cristi Ionita
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger