AcasăNewsChuck Hagel, cel mai controversat ministru al Apararii din SUA

Chuck Hagel, cel mai controversat ministru al Apararii din SUA

Chuck Hagel este primul veteran din Vietnam ajuns in fruntea Ministerului Apararii

Presedintele Barack Obama a hotarat ca republicanul Chuck Hagel, membru al ocultului Consiliu pentru Relatii Externe, sa ocupe functia de ministru al Apararii.

Chuck Hagel este primul veteran din Vietnam ajuns in fruntea Ministerului Apararii

Neoconservatorii republicani nu-l vor la sefia unui minister de asemenea importanta pentru SUA, iar parerile democratilor sunt divergente!

Viziuni „hageliene”

Fostul senator republican de Nebraska, in varsta de 66 de ani, a iscat de-a lungul timpului tot felul de controverse, prin declaratii surprinzator de „nediplomatice”. Democratii pro-Israel nu uita ca Hagel s-a opus vehement razboiului din Irak, pe vremea cand era senator. Cu atat mai putin uita cand a declarat ca lobby-ul pro-Israel din Congres e deranjant. „Realitatea politica e… ca lobby-ul evreiesc intimideaza multi oameni la acest nivel”, a declarat Hagel intr-un interviu in 2006. „Am spus intotdeauna ca sunt anumite chestii pe care le fac, ce nu sunt in interesul Israelului. Nu cred ca e inteligent pentru Israel sa continue asa!”. Fostul primar al New York-ului, Ed Koch, a declarat ca numirea lui Hagel la Ministerul Apararii „va oferi confort lumii arabe si va distanta Administratia Obama de Israel”.

„Luptam pentru petrol, nu pentru smochine”

Una dintre remarcile „hageliene” care i-a deranjat atat pe democrati, cat si pe republicani, a fost legata de razboaiele in numele democratiei duse prin Orientul Mijlociu. „Unii spun ca noi nu luptam pentru petrol. Altii vorbesc de interese nationale. Despre ce dracu altceva ar putea fi vorba? Normal ca pentru petrol luptam. Nu ne ducem pe-acolo dupa smochine!”. Asa le vorbea Hagel studentilor de la Universitatea Catolica din Washington, in 2007.

author avatar
Adina Mutar
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger