AcasăNewsChopard celebreaza Moartea swiss made

Chopard celebreaza Moartea swiss made

Carcasa din aur este integral gravata manual iar cureaua este din piele de crocodil

Aducand un omagiu culturii mexicane care , la fiecare inceput de noiembrie sarbatoreste Ziua Mortii, fabricantul elvetian de ceasuri a livrat o piesa de exceptie: L.U.C Perpetual T Spirit of La Santa Muerte.

Carcasa din <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagaur title=aur data wpil keyword link=linked>aur<a> este integral gravata manual iar cureaua este din piele de crocodil

Gravate manual de artizanii de la Chopard Manufacture, cadranul si carcasa ceasului sunt din aur si poarta motive macabre tipice acestei sarbatori mexicane: cranii, flori, chitari si sori. La interior, sub masca mortii, se afla unul din cele mai sofisticate mecanisme la ora actuala: un tourbillon cu calendar perpetuu si rezerva de mers de noua zile. Fabricant complex si polivalent, Chopard prezinta pentru a doua oara un ceas ”grande complication”, piesa unica, in intregime  gravata manual. Sfanta Moarte (Santa Muerte sau Santísima Muerte) este o figura populara mexicana care personifica moartea si este obiect de cult. Diverse biserici (catolica, baptista, presbiteriana, etc) resping si condamna venerarea ei considerand acest lucru un gest diabolic. Precizia ceasului a fost testata de COSC (Controle Officiel Suisse des Chronometres) si L.U.C Perpetual T Spirit of La Santa Muerte a fost incadrat oficial cronometru, cea mai inalta distinctie acordata de COSC, fapt gravat si pe cadran, spre mandria lui Karl-Friedrich Scheufele, copresedinte Chopard. Foarte putine ceasuri primesc certificatul de cronometru, de regula Rolex, Omega sau Breitling. Nu inseamna ca alte marci nu au mecanisme mai putin precise, ci doar nu vor sa cheltuie sumele (mari) pentru aceasta certificare oficiala. Spre exemplu IWC are teste in-house care le depasesc ca exigenta pe cele ale COSC.

author avatar
Tudor Borcea
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger