Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Chinezii devin oficial patronii Rompetrol

Chinezii devin oficial patronii Rompetrol

Autor:

Autoritatile romane au aprobat tranzactia prin care China Energy Company Limited preia 51% din KMG International, fost Rompetrol.

 

rompetrol ameninta statul roman 465x390 Chinezii devin oficial patronii RompetrolGrupul KMG International (KMGI), fostul Grup Rompetrol, a anuntat ca autoritatile romane au aprobat tranzactia incheiata la finele anului trecut intre actionarul sau unic, compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunayGas (KMG), si compania chineza China Energy Company Limited (CEFC), tranzactie prin care CEFC preia 51% din KMG International. „Finalizarea tranzactiei va permite stabilirea unei baze solide de cooperare intre KMG si CEFC, facilitand extinderea ulterioara a companiei KMGI in Europa de Est si de Vest, dar si in alte regiuni ale lumii. Acest joint venture va beneficia de potentialul resurselor energetice din Kazahstan si de resursele financiare ale Chinei, pentru extinderea activitatilor in contextul proiectului global “One belt, one road”. Proiectul reprezinta o oportunitate exceptionala pentru KMGI din perspectiva extinderii operatiunilor sale in Republica Kazahstan, care, la randul sau, va asigura implementarea programelor guvernamentale pentru atragerea investitiilor”, a declarat Zhanat Tussupbekov, director general al KMG International. El afirma ca o atentie deosebita va fi acordata proiectelor din Romania, fiind statul in care Grupului KMGI detine principalele active.


1 Comentariu la Chinezii devin oficial patronii Rompetrol

  1. Ioana Bucataru .

    Ce bine …..asa poate creste valoarea actiunilor la Rompetrol …… am cumparat 233 de actiuni . Iar Bucatarul Constantin sotul meu tot 233 de actiuni de la BRD . Pentru aceste actiuni primeam pentru tot intre 18,81 lei si in 2016 am primit 10,57 lei (233) sotul meu a refuzat simtindu-se foarte umilit . Ce ma sfatuiti sa fac sau cum sa procedez sa le pun in valoare . Ioana Bucataru .


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!