Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Chinezii cumpara Petromidia

Chinezii cumpara Petromidia

Autor:

CEFC (China Energy Company Limited) semneaza acordul cu kazahii de la KazMunaiGas pentru preluarea a 51% din actiunile Rompetrol.

 

Petromidia Chinezii cumpara PetromidiaChinezii ajung sa detina prima companie petroliera din Uniunea Europeana, iar cea mai mare rafinarie a Romaniei va avea viitorul asigurat pentru cel putin 15 ani de acum incolo. “KMG International NV (KMGI), actionarul majoritar al societatii Rompetrol Rafinare, anunta ca negocierile dintre Compania Nationala KazMunayGas din Kazakhstan (KMG NC) si compania chineza CEFC (China Energy Company Limited) pentru tranzactia de cumparare a 51% din actiunile KMG International NV au ajuns in etapa finala. De aceea, acordul intre KMG NC si CEFC care atesta angajamentul ferm de a efectua tranzactia urmeaza sa fie semnat, impreuna cu un set de documente, confirmand astfel parteneriatul solid dintre cele doua companii”, se arata intr-un comunicat al KMG International, remis Bursei de Valori Bucuresti. Astfel, CEFC China Energy Company Limited va plati 680 de milioane de dolari pe pachetul de 51% din actiunile KazMunaiGas International.

In urmatorii cinci ani, CEFC va investi cel putin 3 miliarde de dolari in proiecte energetice, investitii care vor fi facute prin viitorul fond de dezvoltare stabilit de partea kazaha impreuna cu Guvernul Romaniei.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!