AcasăNewsChina se pregateste de un mare razboi

China se pregateste de un mare razboi

Conform analistilor economici si militari, China face stocuri de alimente si metale, ceea ce indica o pregatire de razboi, anunta Business Insider.

China se pregateste pe toate planurile pentru o conflagratie militara

Expertii in agricultura ai Natiunilor Unite sunt bulversati de cantitatea uriasa de orez importata de China, 2,6 milioane de tone de orez  in 2012, fata de 575.000 de tone in 2011.

Orez, lapte praf, minereu de fier, in vrac

In conditiile in care productia de orez proprie nu a fost afectata! In plus, China a importat in vrac aproape tot laptele praf pentru copii din Australia. Pentru ca nu faceau fata cererii externe, companiile producatoare au „rationalizat” necesarul intern. Stocarea unor uriase cantitati de alimente este, pentru analistii militari, un indiciu pentru pregatirea unui razboi. In afara de alimente, China a cumparat, intr-o singura luna din 2012, mai mult aur decat rezerva Bancii Centrale Europene. De asemenea, in ultimele luni a facut stocari masive de minereu de fier si de cupru. In portul Qingdao, un terminal pentru importul de minereu de fier, acesta se afla descarcat in mormane inalte cat o  cladire de trei etaje. Acesta este un nou indiciu ca economia globala va intra intr-o criza catastrofala, fie razboi sau nu.

Cel mai mare transfer de bogatie

Pe scurt, cum zic analistii economici, „China este implicata in cel mai mare transfer de bogatie din istoria lumii”! Ca stirile despre stocurile de alimente sa fie si mai nelinistitoare, s-a constatat o intarire fara precedent a bazelor militare din Pacific si din Asia centrala. La baza Shuimen, din provincia Fujian, au sosit avioane de lupta, drone, 35 de nave de razboi, printre care si nave de ultima generatie, sapte submarine si opt nave de asalt. Toate acestea, la 236 de mile de insulele aflate in disputa cu Japonia. China este aliata cu Rusia, care i-a furnizat sisteme de rachete S-300, iar Japonia se bazeaza pe ajutorul SUA.

author avatar
Adina Mutar
1.741 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger