Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » China monitorizeaza creierele angajatilor!

China monitorizeaza creierele angajatilor!

Autor:

Mai multe companii si unitati militare din China monitorizeaza undele cerebrale si emotiile angajatilor pentru a ajusta programul de lucru si sarcinile acestora. Cica…

 

chinese factories employ brain scanners to stop workers mistakes before they happen China monitorizeaza creierele angajatilor!

Monitorizarea emotiilor cu ajutorul unor senzori fara fir imbunatateste calitatea muncii chinezilor

Obiectivul declarat este imbunatatirea productivitatii, sustin utilizatorii acestei tehnologii. Angajatilor le sunt atasati niste senzori fara fir, care, folosind algoritmi de inteligenta artificiala, identifica emotii ca furie, anxietate sau tristete. In concordanta cu observatiile facute, angajatorii modifica fluxul de munca in scopul cresterii productivitatii si a profitului. Senzorii sunt folositi de companii precum Hangzhou Zhongheng Electric, ai carei angajati produc echipamente sofisticate pentru telecomunicatii si alte sectoare industriale, activitate pentru care puterea de concentrare este esentiala. Potrivit reprezentantilor companiei State Grid Zhejiang Electric Power, rezultatele sunt mai mult decat incurajatoare. Astfel, profitul institutiei a crescut cu 315 milioane de dolari de la introducerea, in 2014, a acestei “tehnologii de monitorizare emotionala”. Compania cu 40.000 de angajati administreaza alimentarea cu energie electrica si reteaua de distributie pentru clienti rezidentiali si comerciali din provincia Zhejiang. Ningbo Shenyang Logistics a integrat senzorii in casti de realitate virtuala care simuleaza diferite scenarii de munca. Potrivit reprezentantilor companiei, acestea sunt folosite pentru instruirea angajatilor noi. “A redus semnificativ numarul greselilor facute de angajatii nostri”, spun oficialii institutiei. Alte companii, dar si unitati militare, folosesc un program diferit dezvoltat de Neuro Cap, un proiect de monitorizare cerebrala finantat de stat, cu sediul langa Universitata Ningbo.”Angajatii credeau ca le putem citi gandurile. Acest lucru a dus initial la disconfort si la rezistenta din partea lor. S-au obisnuit cu dispozitivul dupa un timp… In cazul in care sistemul emite un avertisment, angajatorii pot decide sa trimita un angajat acasa sau sa il transfere intr-o functie care necesita mai putina atentie.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!