AcasăNewsChina cere dezamericanizarea sistemului financiar mondial

China cere dezamericanizarea sistemului financiar mondial

Primul lot de bancote a debutat cu o greseala de tiparire, care a costat peste trei milioane de dolari

Pe fondul crizei din SUA, China a cerut lumii intregi sa-si „dezamericanizeze” sistemul financiar, ca sa evite recesiunea globala.

Primul lot de bancote a debutat cu o greseala de tiparire, care a costat peste trei milioane de dolari

„Daca politicienii americani continua sa se ciondaneasca in loc sa ajunga la o intelegere, este momentul sa ne gandim sa construim o lume dezamercanizata”, scrie Xinhua, oficiosul guvernamental. China considera, in primul rand, ca pozitia SUA de lider al lumii nu mai este justificata, din contra, a devenit un risc major pentru natiunile care depind de America. Pana una, alta, China „depinde” cel mai mult de America, fiind creditorul ei cel mai mare.

Desi, in timp, s-a mai descotorosit de titlurile de stat, inca mai detine un „stoc” important, in valoare de peste 1000 de miliarde de dolari. Insa sunt multe natiuni, care detin rezerve si alte valori in dolari, iar „neseriozitatea politicienilor americani duce la agonie intreaga comunitate americana”. Sa ne amintim ca marii bancheri ai lumii, la intrunirile Bilderberg, au discutat strategia „dezamericanizarii” sistemului financiar mondial, insarcinand China sa fie „maestrul de ceremonii”. Noile bancnote americane pot fi tiparite cu nemiluita. Soarta dolarului e pecetluita.

author avatar
Adina Mutar
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger