Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » China blocheaza Internetul inaintea congresului PC

China blocheaza Internetul inaintea congresului PC

Autor:

Internetul chinezesc este incadrat de ”Marele Zid Electronic” care a blocat deja Facebook, Twitter, YouTube sau Google. Ultimul pe lista, serviciul de mesagerie WhatsApp.

 

furt de date prin whatsapp politia romana avertizeaza utilizatorii sa nu deschida acest mesaj size1 China blocheaza Internetul inaintea congresului PC

WhatsApp, o aplicatie ce nu respecta linia partidului comunist

In ultimele zile, comunicatiile via WhatsApp au fost puternic perturbate in China, semn ca autoritatile se dedau la noi acte de cenzura, inaintea unui important congres al Partidului Comunist chinez, ce va avea loc luna viitoare. Disfunctiuni similare au fost reclamate de utilizatori si in cursul verii, in special in partajarea fotografiilor si materialelor video, insa acum acestea s-au extins afectand si mesajele-text. Internetul din China este drastic ingradit, retelele sociale fiind blocate, la fel si numeroase media occidentale, insa pana acum WhatsApp nu a fost interzis. Congresul cincinal al PC, care va avea loc in 18 octombrie, se anunta, apreciaza observatorii, o reuniune decisiva unde se asteapta mari remanieri ale echipei conducatoare, or Beijingul intensifica de obicei cenzura pe Internet inaintea evenimentelor politice importante sau aniversarilor ”sensibile”. Mesageria telefonica WeChat (a gigantului web chinez Tencent) este cea mai populara in China, cu sute de milioane de utilizatori revendicati. Dar WeChat este supusa strict exigentelor cenzurii autoritatilor si numerosi disidenti folosesc WhatsApp, estimat mai sigur si mai greu de controlat, intre ei sau pentru contactele cu strainii. ”In apropierea congresului, autoritatile vor sa impuna o cenzura draconica. Toata lumea stie ca WeChat nu ofera nici o securitate”, a declarat Hu Jia, militant pentru drepturile omului.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!