AcasăNewsChina a fost zguduita, miercuri, de un cutremur de 6.8 grade

China a fost zguduita, miercuri, de un cutremur de 6.8 grade

O regiune situata in vestul Chinei a fost zgaltaita serios, miercuri, de un seism foarte puternic. Cutremurul a avut 6.8 grade pe scara Richter.

Conform informatiilor date publicitatii de catre Institutul American de Fizica a Pamantului, miscarea telurica, ce s-a resimtit in special in regiunea Xinjian, o zona muntoasa, fusese estimat initial la 6,9 grade. Cutremurul a fost inregistrat de seismografe miercuri, la ora 11.19, ora Romaniei si s-a produs la o adancime de 12, 4 kilometri. Pana la aceasta ora nu sunt cunoscute informatii cu privire la eventuale victime si nici date despre pagube materiale majore.

In aprilie anului trecut, provincia chineza Sichuan a fost puternic afectata de un seism de 6.6 grade, urmat de mai multe replici, care au semanat panica in randul locuitorilor si a generat pagube materiale imense. Peste 200 de oameni au murit, multi fiind  prinsi sub daramaturile caselor facute una cu pamantul, ca urmare a undei seismice. De asemenea, peste zece mii de persoane au fost ranite.

Sursa foto: antena3.ro

260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger