AcasăNewsChichirau, produsul unui Parlament bolnav

Chichirau, produsul unui Parlament bolnav

Deputata USR a aratat Parlamentului ca nu este mai breaz decat ea

Cand si-a ridicat poalele in fata natiunii, Cosette nu a facut vreun gest obscen, de natura a sidera lumea civilizata, atata cata a mai ramas. Nu, Cosette Chichirau si-a aratat doar puterea si priciperea de a-i sfida pe toti, fara deosebire. De a face circ din neputinta de a se exprima diplomatic. De a scoate la suprafata mahalaua politica ce zace in fiecare. De a arata cat valoreaza ceilalti in ochii ei si, in final, de a demonstra ca nu da nici doi bani pe ceea ce ar trebui sa fie Parlamentul.

Deputata <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagusr title=USR data wpil keyword link=linked>USR<a> a aratat Parlamentului ca nu este mai breaz decat ea

Unii ar spune ca deputata USR a tratat cea mai inalta institutie a statului ca pe propria feuda. Nici asta nu este adevarat, pentru ca  acasa nu intri cu botinele pline de noroi in dormitor si nici nu scuipi pe covoare. Cosette Chichirau a vrut sa arate – si a reusit – cat de usor poate fi dezbracat Parlamentul de autoritate si de simbol.

Ciocu mic si un cap in gura!

De foarte multa vreme Parlamentul nu mai este „organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii”, dupa cum scrie in Constitutie. Acestea sunt doar cuvinte de adormit prostii sau de iesit cu ele inainte la televizor, in vreo campanie electorala sau pentru imagine artistica. Sobrietatea si solemnitatea pe care se bate moneda au disparut din momentul in care Adrian Nastase i-a invitat pe alesi sa-i numere ouale. S-o fi vrut o gluma sau o ironie, dar a iesit o tampenie.  „Ciocu’ mic, e de furat pentru toata lumea”, rostita de Serban Mihailescu, zis „Miky Spaga” , a mai tras o nuanta de culoare peste maretia Parlamentului. Chiar daca gresesc, si i-o fi scapat din gura lui Hrebenciuc, e acelasi drac. Nu autorul conteaza, ci mesajul. Ulterior, fosta deputata Anca Constantinescu, din raposatul PDL, avea sa dezvolte ideea pana la „Ciocu’ mic, ca acum noi suntem la putere”, devenind emblematica pentru partid. Parlamentul, din organ reprezentativ suprem al poporului roman, a trecut fara sughituri la faza de maidan, unde un cap in gura poate tine loc de interpelare, iar injuratura de mama ar putea fi replica la orice luare de pozitie.

De cand se negociaza legile?

Vi se pare ca Parlamentul chiar mai este unica autoritate legiuitoare a tarii? Mie, nu! Cand Iohannis tuna si fulgera in plen, apropo de Ordonanta 13, de exemplu, ironizand grosolan si fara nicio retinere puterea, cine mai face legea? Cand USR pune pe tapet doar contre si spectacole mizerabile, vi se pare ca se mai ocupa si de legi? Cand acelasi partid noaptea e in Piata Victoriei, iar ziua in Parlament, nu vi se  pare ca legea e facuta de protestatari? Cand preocuparea maxima a PNL este sa sarute botinele stapanului de la Cotroceni, vi se pare ca ar putea avea si vreo idee proprie de vreo lege buna pentru romani? Cand balbaielile lamentabile ale PSD in privinta modificarilor la legile justitiei arata mai mult a batere in retragere, nu te intrebi, pana la urma, cine face legea? Cel care vrea sa o impuna sau cel caruia i se fac concesii? Cand procurorii fac presiuni ca legea sa fie schimbata dupa bunul lor plac sau sa nu fie schimbata deloc, nu incepi sa te gandesti la ce mai e bun Parlamentul? Si, in final, cand chiar presedintele tarii o spune fatis ca legile Justitiei trebuie negociate cu toti actorii, comisiile de specialitate muscand momeala, nu te intrebi de cand legile se negociaza? Ca, acum, Cosette Chichirau a ajuns sa-si ameninte colegii cu moartea, oarecum voalat, de ce ne mai aratam surprinsi? Este produsul unui Parlament bolnav, care, in loc sa-si vindece plagile, si le ascunde de ochii lumii.

author avatar
Valentin Boeru
4.869 afisari

7 COMENTARII

  1. Dar Serban Nicolae,Nicolicea,ejusdem farinae-acestia sunt buni,de-ai dumitale,din bobor.Bravo,bravo-pentru ca meriti,esti ziarist de ziarist,esti obiectiv,nu esti inregimentat.Nu ai nici o misiune de la partid.Esti un boer de boer,cu litera foarte mica.

  2. Ca si criminala de la metrou Chichirau a stat prin strainatate, 19 ani in SUA la Boston unde cica a studiat si a luatdoctorate . Ce anume ? se vede din comportamentul deviant. Sa-ti filmezi colegii si sa -i porcaiesti in asemenea hal pe internet este un caz extrem de grav. Ce fel de parlament este acesta care nu are reactie. Bolnav ? De unde, este muribnd ca si democratia reala din aceasta tara. Chiar ca suntem o natie de rahat, daca trimitem si toleram in parlament asemenea specimene. Auzi, una care nu a muncit in tara si nu platit impozite niciodata ii face pe unii parlamentari hoti. Remediu : data afara si trimisa la munca .

  3. Incet,incet dar SIGUR ne indreptam spre DICTATURA de tip bolsevic inspirata din zicerile si actiunile neomarxistilor lui Soros!Mult succes ,tovarasi neomarxisti!Iar pentru ceilalti care stau si aplauda pe margine le recomand sa CITEASCA din cartile de istorie (cea adevarata nu cea spusa la televizor) ca sa afle cei asteapta!Inca o data,succes dragi TOVARASI!

  4. În urma intervenției Departamentului de Stat al SUA, România a decis să devină stat federal.
    Noua configurație socio-politică se va numi Statele UIMITE ale României și în componența acestor vor fi:
    Statul De Drept,
    Statul Paralel,
    Statul Paralel Cu Cel Paralel,
    Statul Degeaba,
    Statul intr-un picior,
    Statul in cap,
    Statul pe burta
    Statul Cu Părinții Până La 50 De Ani,
    Statul la panda
    Statul La Coadă
    Statul În Coloană Cu Mașina
    si Statul Capră.
    Se poartă negocieri de aderare a Ținutului Secuiesc, care se va numi Statul În Gât

  5. Sunt eu ininsumi detinatorul dublei cetatenii, romana si americana. Am plecat din Romania legal, pe 15 decembrie, 1986, ca refugiat politic, Visa I94. Nu recunosc persoana ca d-na sau d-ra in cauza, si cele afirmate de dansa. I-am citit interviul dat unui ziar romanesc. TREBUIE verificate afirmatiile privind diplomele ei de masterat, respectiv doctorat din SUA. Mi-am petrecut aprope toti anii din SUA in universitati. Stiu efortul imens a unui docotrat. Dra prin ccea ce face si spune dansa, NU este catatean american. Cei naturalizati in SUA suntem persoane decente, cu mult bun simt, extrem de bine pregatiti profesional. D-ra Cosette (nume luat din Mizerabilii, de V. Hugo), a devenit o VINITURA si in SUA si in Moldova. Prof. Emil Aluas, Activist Politic, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta. Blog: emilaluas.blogspot.com

  6. Fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, idiotii si retarzii, nimfomanii si bastarzii, bâlbâiţi cu gura strâmbă au devenit stăpânii acestei naţii…Liberalul Eugen Nicolăescu și-a întrerupt cel de-al cincilea mandat de parlamentar care i-a oferit prilejul doar sa scuipe in microfon . Fost ministru al Sănătăţii în două rânduri unde a avut ocazia sa puna pe butuci SISTEMUL DE SANATATE, a fost numit viceguvernator BNR, unde se bucură de un salariu lunar de 33.535 lei, la care se adaugă 16.254 lei, ca membru în Consiliul de Administraţie.Romania este STAT AFRICAN din lumea a treia.

  7. Pai daca in Parlament au ajuns oameni ca Chichirau, imi pare rau dar eu n-am votat-o si nu cred ca o sa mai votez candva, aceasta femeie nu spune decat niste lozinci invatate pe de rost de undeva , este rupta de realitate si nici nu vrea sa invete ceva. cat despre domnul Serban Nicolae eu stiu ca este un om cu multa experienta pe justitie, ca nu face decat sa respecte Directivele Ue pe justitie. Eu cred ca el nu mai rezista nervos la presiunile din Parlament.Si apros, puterea majoritara din Parlament este legitima pentru ca este votata de poporul roman.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger