AcasăNewsChevron a decis suspendarea activitatii la Pungesti

Chevron a decis suspendarea activitatii la Pungesti

In urma protestelor din ultimele zile, reprezentantii Chevron au anuntat, joi, ca suspenda activitatea privind explorarea gazelor de sist in localitatea vasluiana Silistea. Compania nu a mentionat care este perioada in care activitatea este pusa in stand-by.

„Chevron poate confirma astazi, joi, 17 octombrie, suspendarea activitatilor in Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui. Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu acordurile de mediu pe baza carora operam”, se arata in comunicatul de presa transmis de reprezentantii Chevron, noteaza Jurnalul.ro.

Compania sustine ca a obtinut toate permisele de mediu si autorizatiile pentru activitatile de la Pungesti. „Chevron intentioneaza sa realizeze exclusiv activitati de explorare, folosind tehnologii conventionale, in perimetrul EV-2, conform permiselor pe baza carora operam”, se mai precizeaza in comunicat.

Zeci de oameni din Silistea protesteaza, pentru a patra zi consecutiv, in zona unde Chevron ar urma sa amplaseze o sonda de explorare a gazelor de sist. Joi, societatea pe care a angajat-o Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmeaza sa fie amplasata sonda de explorare a gazelor de sist si-a retras din zona utilajele, arata sursa citata.

FOTO: Jurnalul.ro.

author avatar
Anca Murgoci
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger