AcasăNewsChef-ul de la Elysee ii invata meserie pe tinerii gay din Israel

Chef-ul de la Elysee ii invata meserie pe tinerii gay din Israel

Spanac canelloni si placinta cu mere pentru tineretul LGBT din Tel- Aviv

Guillaume Gomez, bucatarul lui Emmanuel Macron, a venit la Tel Aviv pentru a participa la un atelier de reinsertie sociala pentru tinerii homosexuali evrei si arabi care au fost respinsi de familiile lor.

Spanac canelloni si placinta cu mere pentru tineretul LGBT din Tel Aviv

”A-l intalni pe bucatarul  Presedintiei franceze este o experienta extraordinata”, marturiseste ”O” (numele a fost trecut sub protectia anonimatului), un tanar gay ce provine dintr-o familie de evrei ultraordodocsi (care conserva riguros regulile iudaismului) cu care a rupt contactul de la 16 ani. ”O” face parte din zece tineri gazduiti de asociatia Beit Dror, una din cele 37 de structuri gestionate de asociatia israeliana Otot pentru tinerii aflati in dificultate.

Guillaume Gomez se afla de 20 de ani in serviciul presedintilor Frantei

”O”, care nu se astepta sa-l intalneasca pe Gomez (aflat de 20 de ani in serviciul palatului Elysee), traieste la Beit Dror si urmeaza cursuri de patiserie intr-o scoala din centrul tarii. Tinerii au pregatit sub indrumarea lui Gomez spanac cannelloni gratinat si placinta cu mere, in bucatariile resedintei ambasadei Frantei din cartierul Jaffa din Tel-Aviv. In fiecare an, chef-ul de la Elysee se angajeaza in actiuni caritative pentru a-si oferi notorietatea in serviciul unei asociatii. Asociatia Beit Dror gazduieste tineri gay proveniti din familii religioase si musulmane, respinsi de apropiati si de scoala, deseori fiind victime ale unor violente fizice din cauza orientarii lor sexuale. Guillaume Gomez participa pentru al saselea an consecutiv la Saptamana gastronomiei franceze in Israel, ”So French So Food”, care reuneste in fiecare an 20 de bucatari francezi de top ce colaboreaza ”la patru maini” cu chefi israelieni in evenimente gastronomice organizate in mai multe restaurante din Israel.

author avatar
Tudor Borcea
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger