AcasăNewsChe Guevarii de la PSD insista: Vine revolutia si in administratie

Che Guevarii de la PSD insista: Vine revolutia si in administratie

Eugen Teodorovici se inhama la o noua revolutie marca PSD

Dupa succesul repurtat de cele doua revolutii anterioare, fiscala si salariala, administratia publica a ajuns si ea in vizorul social-democratilor.

Eugen Teodorovici se inhama la o noua revolutie marca <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a>

Declansarea ostilitatilor in administratie a fost anuntata de ministrul Finantelor, care a precizat ca ”tot ce inseamna cheltuiala publica” va ajunge sub lupa pentru a se vedea care se justifica si care nu. Care nu va zbura din buget, sustine Eugen Teodorovici, iar in cazul cheltuielilor justificate se va incerca trecerea lor, pe cat se poate, in zona fondurilor europene. ”Fondurile europene exista pentru tot ceea ce putem sa cheltuim, asa a spus Comisia Europeana. Ca principiu, aceasta va fi abordarea in toata zona publica”, a decretat Teodorovici. O alta masura concreta de reducere a cheltuielilor prezentata de Teodorovici este eliminarea trimiterii, de catre Fisc, a informarilor catre contribuabili prin Posta:  ”Cheltuiala anuala a acestui serviciu este de 10 milioane de euro anual. Total nejustificat! Trebuie sa evitam trimiterea prin posta a acestor plicuri pe care, de foarte multe ori cei care sunt vizati nu le ridica. Este un exemplu mic, dar cumulat cu alte masuri veti vedea ca sumele sunt foarte mari”. Iar daca tot am pomenit de Fisc trebuie spus ca se urmareste ”schimbarea perspectivei” in domeniu, respectiv eliminarea obligatiei care-i impune Fiscului sa-i instiinteze pe cetateni cu privire la datoriile pe care le au la stat. In noua formula contribuabilul va fi cel care va trebui sa se intereseze ce datorii are de platit. Toate bune si frumoase, asta pana la transpunerea intentiilor in fapte. Nu de alta, dar pesedistii au demonstrat deja (vezi salarizarea si Codul Fiscal) ca sunt incapabili sa parcurga cu bine drumul de la teorie la practica.

author avatar
Simona Badulescu
992 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger