AcasăNewsCharb si-a manat echipa spre moarte!

Charb si-a manat echipa spre moarte!

Henri Roussel, alias Delfeil de Ton (80 de ani), a criticat ”supralicitarea” pe care a facut-o Charb in ceea ce priveste caricaturile despre Mahomed, spunand ca si-a tarat subordonatii pe un drum periculos.

Imaginea unei familii unite la Charlie Hebdo incepe sa aiba fisuri: Henri Roussel, fost membru fondator, il ataca post-mortem pe Charb (foto)

Imaginea unei familii unite la Charlie Hebdo incepe sa aiba fisuri. Caricaturistul Henri Roussel (Delfeil de Ton, Nouvel Observateur) a publicat in hebdomadar un articol in care-l critica pe Charb, fostul patron al Charlie Hebdo, ucis in atentatul din 7 ianuarie. Aflat printre fondatorii Charlie Hebdo, Roussel a participat la conceperea primului numar al revistei satirice, in 1970. In articolul sau, Henri Roussel ii omagiaza pe caricaturistii ucisi de fratii Kouachi, dar se arata mai putin reverentios fata de fostul director Charbonnier, care era ”un tip epatant” dar foarte ”incapatanat”. ”Stiu ca nu se face”, si-a anuntat Roussel criticile. Apoi a urmat, criticand franc comportamentul fostului director de la Charlie Hebdo: ”Era seful, el decidea. Ce nevoie avea sa-si antreneze echipa intr-o astfel de exagerare?”, s-a intrebat el, referindu-se la caricaturile cu Profetul Mahomed publicate in 2011, redactia fiind ulterior incendiata.

Henri Roussel, alias Delfeil de Ton

„Nu trebuia sa o faca, dar Charb a facut-o din nou”, mai scrie Roussel, invocand o alta caricatura, din 2012. Furios, Richard Malka, avocatul Charlie Hebdo, a trimis un text unuia din actionarii Nouvel Observateur, Matthieu Pigasse, in care arata ca ”nici nu a fost inmormantat Charb” si deja apar „materiale veninoase” impotriva lui. Pe de alta parte, toata lumea musulmana a reactionat negativ la aparitia primului numar Charlie Hebdo de dupa atentate, in timp ce postul de radio al Bayane, controlat de ISIS, a calificat decizia Charlie Hebdo de a publica noi caricaturi ale Profetului drept una ”extrem de stupida”.

author avatar
Tudor Borcea
858 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger