AcasăNewsCFR pe marginea prapastiei: 2.600 de angajati vor fi dati afara!

CFR pe marginea prapastiei: 2.600 de angajati vor fi dati afara!

Pana sa puna Gruia Stoica mana pe companie, CFR ar putea intra in colaps, in conditiile in care se pregateste disponibilizarea a circa 2.600 de angajati.

CFR S. A. da tonul cu 1.200 de disponibilizari, in special din cauza faptului ca incasarile au scazut cu 6% in prima jumatate a anului 2013. Conform digi24.ro, conducatorii CFR S.A. se plang ca au scazut veniturile obtinute din exploatarea spatiilor comerciale sau din valorificarea la fier vechi a unor utilaje si materiale.

De asemenea, sursa precizata anunta ca se pregateste si disponibilizarea a 1.400 de angajati de la CFR Marfa, situatie in care CFR ar urma sa ramana, in total, cu 24.400 de angajati la nivelul intregii tari.

O mare problema o reprezinta modul in care conducerea CFR S. A. si conducerea CFR Marfa se vor desparti de cei 2.600 de angajati. Varianta agreata de conducatori ar fi o indemnizatie de 5.000 de lei pentru fiecare angajat, insa sindicalistii sustin ca vor face tot posibilul pentru ca numarul celor disponibilizati sa fie cat mai mic, iar oamenii dati afara sa incaseze salarii compensatorii.

Interesant este reprezentantii sindicalistilor se tem de ce este mai rau. Dupa parerea lor, disponibilizarile au succes doar pe moment si fara investitii companiile vor falimenta in cel mai scurt timp posibil.

author avatar
Cristi Ionita
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger