AcasăNewsCetatean bulgar, prins cu dispozitive de falsificat carduri bancare in zona Gara...

Cetatean bulgar, prins cu dispozitive de falsificat carduri bancare in zona Gara de Nord

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, l-au retinut pe cetateanul bulgar R. K.

Acesta a fost prins in flagrant in zona Gara de Nord in momentul in care monta/demonta mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) impreuna cu datele continute de acestea, de la un ATM apartinand unei banci din zona Garii de Nord a municipiului Bucuresti.

In urma perchezitiei corporale efectuate asupra inculpatului au fost identificate mai multe dispozitive electronice, destinate copierii datelor cardurilor bancare.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada martie-aprilie 2015, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul a instalat  dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare la un numar de sase ATM -uri apartinand mai multor banci situate pe raza municipiului Bucuresti si Brasov iar ulterior a demontat si ridicat instrumentele respective impreuna cu datele continute de acestea.

Cu ocazia cercetarilor efectuate in cauza au fost gasite si ridicate dispozitive electronice de copiere a datelor cardurilor bancare si a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, mai multe carduri bancare, printre care si cele utilizate pentru testarea dispozitivelor, precum si un card bancar falsificat.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bucuresti au luat masura preventiva a retinerii fata de inculpatul R.K., urmand sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.

author avatar
Cristi Ionita
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger