Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » CETA umfla panzele exporturilor romanesti in Canada

CETA umfla panzele exporturilor romanesti in Canada

Autor:

Valoarea lor s-a dublat  in 2017, anul in care a intrat in vigoare Acordul Economic si Comercial dintre Uniunea Europeana si Canada, Romania a exportat bunuri de 193,5 milioane euro, fata de 105 milioane euro in 2016.

 

ceta 720x406 CETA umfla panzele exporturilor romanesti in Canada

Valoarea bunurilor vandute in statul nord-american s-a dublat, dupa ce acordul economic a eliminat taxele vamale intre cele doua parti

CETA a intrat provizoriu in vigoare in septembrie anul trecut si a eliminat taxele vamale aproape integral intre cele doua parti (98%), in negocierea acordului,  autoritatile de la Bucuresti au insistat pentru a obtine ridicarea definitiva a vizelor pentru romanii care calatoresc in statul nord-american. Romania va beneficia de eliminarea taxelor pentru cele mai cautate produse exportate pe piata canadiana: masinarii si echipamente electrice,  vapoare si barci (domeniu in care Romania este al 3-lea cel mai mare exportator in Canada), mobila, cereale, servicii de transport, turistice si de telecomunicatii etc. Totodata, companiile romanesti vor avea acces la piata de achizitii publice canadiana, iar  drepturile de autor si marcile inregistrate romanesti vor beneficia de acelasi nivel de protectie in Canada precum in Uniunea Europeana. Acordul prevede facilitati pentru profesionistii romani in Canada, inclusiv recunoasterea calificarilor obtinute in Romania, si sprijinirea  exporturilor IMM-urilor romanesti, care reprezinta 87% din numarul total al exportatorilor romani. CETA va inlocui acordul bilateral de investitii cu Canada, pe care Romania il are din 2011.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!