AcasăNewsCererea DNA pe numele lui Plumb a ajuns la Camera

Cererea DNA pe numele lui Plumb a ajuns la Camera

Ministerul condus de Rovana Plumb va pune poprire pe veniturile beneficiarilor de ajutoare sociale sau pe cele ale familiilor acestora

Solicitarea formulata dinspre DNA, vinerea trecuta, pe numele actualului ministru delegat pentru Fonduri Europene a ajuns la Camera Deputatilor.

(foto: Facebook)

Este vorba despre avizul pe care procurorii anticoruptie il cer deputatilor – reprezentantii Camerei Legislativului din cadrul careia face parte Rovana Plumb- in vederea inceperii urmaririi penale in cazul social-democratei, intrate in vizorul DNA in dosarul „Insula Belina”, asemeni colegei sale de partid si de Guvern, Sevil Shhaideh.

Odata ajunsa la Camera, solicitarea formulata pe numele fostului ministru al Mediului, Rovana Plumb, va fi analizata la Comisia Juridica, for ce va da un aviz consultativ si va remite plenului un raport. Decizia finala se va lua in plenul camerei, prin vot.

Va amintim ca procurorii o suspecteaza pe Plumb de complicitate la abuz in serviciu. „Din probele administrate, a rezultat banuiala rezonabila ca numita Rovana Plumb, in calitate de ministru al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cu intentie a ajutat la savarsirea faptei penale retinute in sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a initiat si promovat H.G. 858/2013 in decurs de 17 ore, in perioada 5.11.2013 – 6.11.2013, cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotarari de guvern s-a urmarit crearea unei aparente de legalitate a trecerii Insulei Belina si a Bratului Pavel, prin proiectul de hotarare de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate in repetate randuri de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei cu privire la forta juridica a actului normativ”, transmiteau, vineri, reprezentantii DNA, intr-un comunicat.

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger