Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Centrala nucleara, in pericol

Centrala nucleara, in pericol

Autor:

Un incendiu izbucnit marti a cuprins 500 de hectare de padure aflate la proximitatea centralei nucleare de la Cernobil, focul indreptandu-se catre unitate, a anuntat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

 

cernobil Centrala nucleara, in pericol

Autoritatile suspecteaza ca incendiul a fost declansat intentionat

Flacarile si rafalele de vant au creat o grava amenintare de propagare a incendiului in zona interzisa de 20 de kilometri din jurul centralei, a indicat ieri Avakov pe pagina sa de Facebook. Premierul  Arseni Iatseniuk a declarat ca este vorba de cel mai mare incendiu forestier din 1992. Iatseniuk a convocat comisia pentru situatii de urgenta, Garda Nationala si trupele ministerului de Interne fiind puse in alerta, noteaza Sputnik. Autoritatile ucrainene afirmau, ieri, ca situatia este tinuta ”sub control” dar si ca exista suspiciuni ca incendiul sa fi fost declansat intentionat. Anterior, directorul Serviciului ucrainean al situatiilor de urgenta, Zorian Chiriak, declara ca incendiul nu prezinta pericol pentru central nucleara. In 26 aprilie 1986, centrala de la Cernobil a fost teatrul unui accident nuclear de nivelul 7 pe scara internationala a evenimentelor nucleare si radiologice (INES), adica de gravitate maxima.

La Bucuresti,  Comitetul de urgenta al Ministerului Mediului s-a intrunit,  ieri, la solicitarea lui Gabriel Oprea ( presedintele Comitetului national pentru situatii de urgenta speciale) pentru a evalua situatia de la Cernobil si a identifica potentiale pericole la adresa Romaniei.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-09-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!