AcasăNewsCentenarul arunca preturile in aer

Centenarul arunca preturile in aer

Chirii uriase la Alba Iulia

Cum locurile de cazare la hotelurile din Alba Iulia s-au epuizat inainte cu un an de manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei, proprietarii apartamentelor au urcat chiriile pana la 2500 de euro pe patru nopti. Practic, localnicii castiga trei chirii lunare in doar 3-4 zile.

Chirii uriase la Alba Iulia

Preturile pentru zilele de sarbatoare au urcat inca din vara, iar in prezent apartamentele personale se inchiriaza cu circa 4.000 de lei pentru cele trei nopti, 29 noiembrie – 2 decembrie. Totodata, apartamentele in regim hotelier se inchiriaza de la 4.000 de lei, iar cele mai luxoase au ajuns la peste 10.000 de lei, pentru tot sejurul. ”Iti poti da apartamentul cu 1.000 de euro de 1 Decembrie”, se scria pe site-urile imobiliare din Alba Iulia, un oras cu 70.000 de locuitori care asteapta luna viitoare 200.000 de vizitatori, dublu fata de participantii la adunarea istorica din 1918. ”Am pastrat ultimul apartament. Cel mai spatios. Cel mai scump. Si vrem sa il oferim comunitatii. Cum? Intre 1 si 15 noiembrie, oricine poate licita pentru acest apartament, spun reprezentantii unui hotel de patru stele. ”Ma bazez pe locurile de cazare retinute in judet. Si-au anuntat prezenta foarte multe grupuri organizate. Sunt cateva mii de basarabeni care vor sa vina la Alba Iulia si sunt peste 10.000 de romani din diaspora care vor sa vina organizat, din Anglia, Germania. (…) La Alba Iulia, de 1 Decembrie, veneau de regula intre 10.000 si 15.000 de persoane”, a adaugat si primarul municipiului, Gabriel Plesa.

Nici Valea Prahovei nu se lasa mai prejos

Si aici hotelierii au mirosit afacerea si ofera pachete turistice ale caror preturi pornesc de la 470 de lei pentru o camera dubla pentru trei nopti de cazare, mic dejun si o cina, sau 750 de lei pentru trei nopti de cazare cu cina festiva. Urmeaza apoi sarbatorile, pentru Craciun, pretul unui pachet turistic porneste de la 1.500 de lei in unitatile de trei stele, iar de Revelion un pachet turistic costa, in medie, o mie de euro. Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova anunta ca in Azuga si Busteni gradul de ocupare este de peste 70%, in timp ce pentru Sinaia peste 75% dintre locurile de cazare omologate au fost deja rezervate pentru minivacanta de 1 Decembrie.

author avatar
Andrei Coman
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger