AcasăNewsCentenarul armistitiului: Welcome war criminals

Centenarul armistitiului: Welcome war criminals

70 de sefi de stat si de guvern, intre care Donald Trump si Vladimir Putin, au comemorat ieri, langa Arcul de Triumf din Paris, 100 de ani de la incetarea focului pe toate fronturile primului Razboi Mondial. Nu fara incidente si mesaje grele din public.

Emmanuel Macron nu a pierdut prilejul sa l intepe pe Trump

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a pronuntat un discurs in care i-a omagiat pe cei cazuti in Marele Razboi si in care le-a cerut liderilor lumii sa fie uniti, refuzand violanta si dominatia. ”Trebuie sa reafirmam in aceasta zi raspunderea noastra  imensa, aceea de a transmite copiilor nostri lumea la care au visat generatiile anterioare.Impreuna, putem alunga spectrele schimbarilor climatice, saraciei, foametei, bolilor, toate inegalitaţile şi orice ignoranţa”. Presedintele francez a pledat inca odata pentru o abordare multilaterala a guvernarii mondiale la ora cand din ce in ce mai multe tari par sa-i intoarca spatele, in frunte cu prima putere mondiala, Statele Unite ale Americii. ”Patriotismul este exact contrariul nationalismului. Nationalismul este de fapt tradarea patriotismului”, a mai declarat Macron. Un mesaj pe care Donald Trump mai mult ca sigur l-a interpretat personal pentru ca, anterior ceremoniilor din Paris, a afirmat: ”Un globalist este o persoana care doreste ca toata lumea sa se inteleaga fara a se preocupa de tara lui. Stiti ce sunt eu? Ei bine, eu sunt un nationalist”.Donald Trump, Angela Merkel, Vladimir Putine, Benjamin Netanyahu, Recep Tayyip Erdogan, Justin Trudeau, Mohammed VI au asistat la o mare ceremonie sub Arcul de Triumf, pe Champs-Elysees, unde flacara de pe mormantul Soldatului Necunoscut aminteste amploarea primului Razboi Mondial care a ucis 18 milioane de oameni.Sub o ploaie marunta, grupul sefilor de stat a stat sub umbrele: lipseau Donald Trump si Vladimir Putin, care au sosit ultimii, separati de grupul de demnitari care au urcat impreuna o parte din Champs-Elysees pentru a ajunge la Arcul de Triumf.

Macronii, afumati de Trump

Donald Trump a fost primit, sambata, la un dejun de cuplul Macron. La plecare, Cadilac-ul blindat al presedintelui american a fost tras la scara palatului Elysee. Veniti sa-l conduca, Emmanuel Macron si sotia sa, Brigitte, au fost literalmente afumati de gazele ce ieseau din esapamentul ”Bestiei”, cum este numita masina presedintelui SUA. Cadillac One cantareste noua tone si a costat 1,3 milioane de euro dar se vede treaba ca nu este deloc un vehicul ecologic. De precizat ca nu are motor diesel, ci pe benzina, dar polueaza mai ceva ca un camion sovietic. Dupa cum a constatat si Prima Doamna a Frantei.

„Hypocrisy parad” , „Gangsta party”

Incident rarissim, trei militante Femen au fortat ieri dispozitivul de securitate incercand sa se apropie de convoiul lui Donald Trump, in ciuda celor 10.000 de membri ai fortelor de ordine prezenti in punctele nevralgice ale ceremoniei din Paris. In momentul in care masina lui Donald Trump trecea prin fata multimii, doua femei in sanii goi pe care era scris ”Hypocrisy parad”, ”Gangsta party” au sarit barierele de securitate si s-au apropiat nestingherite de convoiul american. O a treia militanta topless a facut acelasi lucru, cateva sute de metri mai departe de cele doua. Anterior alte trei activiste Femen care aveau scris pe tors”Welcome war criminals” si „Fake peacemakers, real dictators” s-au expus la Arcul de Triumf. Tara Lacroix, una din activiste, a declarat ca a protestat pentru ca ”majoritatea sefilor de stat care au venit la Paris sunt niste dictatori care nu respecta drepturile omului in tarile lor”.

author avatar
Tudor Borcea
1.171 afisari

3 COMENTARII

  1. Patriotismul e un derivat al naționalismului deci sunt termeni sine qua non. Nu poti cristaliza iubirea de nație și sa te declari patriot. Nu ai cum. Nu am avea eroi. Patriotismul trece prin naționalism altfel nu poți lupta pt neam. Speță Franța. Deci nu poți lupta pt tara fără să-ți iubești neamul… Probabil Emanuel se refera la radicalism sau extremnationalism.

  2. Exemplu. Un mercenar nu e patriot deci nici naționalist, el lupta unde curge banu fără sa aibe cristalizata noțiunea de naționalism deci nu poate apară tara nu e nici patriot. Pentru ca dacă eu ca francez ai dau argint dublu, el accepta sa tragă în francezi. Un ostean patriot e automat și naționalist neimplicand sacrificiul și împușcarea propriului neam. El mai mult suferă când aude ca coNAȚIONALII sai mor în război. El își dorește sacrificiul suprem datorita naționalismului. E o legătură intrinsec ce tine natiile.

  3. Extremnationalismul e o suprasaturatie a naționalismului excesiv. E redat ca o superioritate de neam între neamuri deci se trece la un nivel de prevenție superioara naționalismului clasic prin prezervarea și superidealizare neamului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger