AcasăNewsCentenarul Armistitiului: ceasuri pentru Merkel, Macron si Trump

Centenarul Armistitiului: ceasuri pentru Merkel, Macron si Trump

Modelul ”Armistice 1918” a fost fabricat in 1918 exemplare si costa 399 de ero.

Firma belgiana Col&MacArthur a fabricat un ceas pentru festivitatile de comemorare a 100 de ani de la incheierea primului Razboi Mondial. Pe Putin l-au sarit.

Modelul Armistice 1918 a fost fabricat in 1918 exemplare si costa 399 de euro

Era de asteptat ca un orologier elvetian sa ia initiativa, dar Elvetia a fost neutra in conflagratiile mondiale asa ca nici de data asta nu s-a bagat. Cu atat mai surprinzator cu cat Col&MacArthur este o firma infiintata abia cu cinci ani in urma de inginerul Sebastien Colen. Deja doua ceasuri ”Armistice 1918” le-au fost oferite lui Emmanuel Macron si Angelei Merkel iar un al treilea se pregateste sa fie trimis lui Donald Trump. Fabricat in 1918 exemplare, avand un mecanism cuart Swiss Made si fiind asamblat in Belgia, ceasul aduce un omagiul celor cazuti in primul Razboi Mondial.

Ceasul are mecanism Swiss Made si poate fi si personalizat la cerere

In dreptul cifrei 11 (ora oficiala a armistitiului) ceasul poarta initialele lui Augustin Trebuchon, ultimul soldat francez mort in primul Razboi Mondial si are gravat pe carcasa data incetarii focului: 11.11.1918. Col&MacArthur ofera si posibilitatea unei gravuri personalizate de maximum 60 de litere, pe capacul mecanismului. Pe ceasurile oferite lui Emmanuel Macron si Angelei Merkel se poate citi gravata pe spate mentiunea: ”Compiègne, Ville de l’Armistice. Centenaire 1918-2018”.

author avatar
Tudor Borcea
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger